Bingo bjuder på en hel del valmöjligheter online

I Sverige har bingo haft en stående roll i föreningslivet sedan det introducerades av idrottsklubben Gunnarstorps IF 1961. Det finns en uppsjö varianter som underhållit spelare i över femtio år, bland annat bilbingo, kobingo och dansbingo. Hur spelet uppkom och hur namnet uppfanns är ett hett debatterat ämne, där den amerikanske professorn Carl Leffler enligt myten gjort så många matematiska beräkningar att han blev galen under skapandet av brickorna. Sant är oavsett att det numer är enkelt att hitta spel som passar, oavsett var du befinner dig.

Source: Pixabay

Sedan Bingo flyttat online under 2000-talet har intresset för det lukrativa spelet ökat avsevärt. Idag finns det massvis med aktörer som erbjuder bingospel i olika former. Allra populärast är spelen med progressiva jackpottar, som varierar i storlek beroende på operatör.

Tre olika former av Bingo mest förekommande online

Det finns flera sätt att spela Bingo. Hos aktörer som Maria Casino eller Betsson får du generellt stort utbud och bra valmöjligheter, oavsett vilken typ du föredrar. Tre varianter av Bingo är det som främst syns online. Bingospelen delas upp beroende på hur många bollar som används. 75- 80- och 90-bollars Bingo är det som är vanligast, även om det förekommer undantag.

Matematiken ändras beroende på hur många bollar som spelet använder, därför är det en bra idé att tänka igenom vad som passar dig bäst innan du riskerar eget kapital. Om du vill ha flest vinstchanser är det bra att satsa på 90-bollars bingo, då spelbrickorna där ger längre och större spel.

Fasta och progressiva jackpottar håller hoppet vid liv

Fasta jackpottar är vanligast när det handlar om bingo online. En summa som inte ändras delas då ut om du ropar bingo innan ett visst antal bollar. Exempelvis är ett fullt hus i bingo inom fyrtiotvå utrop för 75-bollarsbingo vanligt förekommande. Reglerna ser olika ut beroende på operatör, varför det alltid är viktigt att granska varje enskilds sajts specifika regler innan du skaffar dina brickor.

Progressiva jackpottar har stått för de allra största vinsterna online, med många vinster i mångmiljonklassen. Då handlar det främst om spelautomater. Men även Bingo erbjuder respektabla jackpottar som byggs upp successivt beroende på hur mycket volym spelet har. Hos Unibet är exempelvis den största jackpotten ”The Arena” i skrivande stund på 763 345 kronor. För att lösa ut den progressiva jackpotten krävs att du fyller upp en rad eller ett fullt hus inom ett visst antal bollar, precis som med jackpottar med fasta priser.

Många brickor och möjlighet till autopilot öppnar för enkelt spel

Fördelen med att spela multispel online är att det går enkelt att spela flera brickor samtidigt. Slut är tiden med tejpbitar, duttpennor och enstaka brickor att spela. Hos operatörer online kan du enkelt spela ett tiotal brickor samtidigt, något som vore omöjligt hos fysiska ombud. Du kan välja att markera varje enskild bricka själv för nöjets skull.

Slut är tiden med fysiska bingobrickor

Source: Pixabay

Allra enklast är dock att välja autopilot, som håller koll på alla dina brickor automatiskt. Det ger tid att vara aktiv i chatten och ta del av den sociala samhörighet som bingo normalt erbjuder för spelare live. Det bästa av bägge världar med andra ord.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *