Queen gästar BingoLotto

På söndag är det en historieberättare av rang som tar plats bredvid Lotta i BingoLotto-studion. Herman Lindqvist har skrivit över 50 böcker, och har en oerhört dramatisk period som krigskorrespondent bakom sig. För musikunderhållningen svarar Linda Bengtzing tillsammans med gänget bakom ”Champions of rock” med sin hyllning till legendariska rockgruppen Queen.

Herman Lindqvist föddes i Sverige, men är uppvuxen i Finland. Han pratar sex språk, är en riktig arbetsmyra och saknar i princip lokalsinne. Herman Lindqvist är en drastisk, rolig berättare och förhoppningsvis kommer Lotta att få honom att berätta lite om sin egen historia.

Innan han slog igenom som författare var han en välkänd krigskorrespondent. Han har bland annat bevakat Vietnamkriget, Röda khmerernas intåg i Kambodja och konflikter i Mellanöstern och Afrika. I Pakistan lyckades han lura den stenhårda censuren genom att påstå att texten han skickade hem bara innehöll namn på svenska hjälparbetare. Där stod bland annat att ”Mr and Mrs Flygplatsen är bombad, with children”. Ett trick som fick uppmärksamhet även i internationell press. Kanske kommer han också att berätta varför han inte gillade skolan, vem som var kungafamiljens skräck som barn och varför han gick med i Stockholms anarkistklubb vid 21 års ålder.

Linda Bengtzing bildade sin första sångduo i Gullspång, vid nio års ålder. Idag är hon en av Sveriges mest etablerade artister, med bland annat två finaler i Melodifestivalen bakom sig. På scen står också gänget från succéturnén Champions of Rock – Peter Johansson, Jessica Andersson och Jenna Lee James. De är för tillfället ute på en turné där de hyllar rockgruppen Queen.

Kvällens finalspelare, med chans till tre miljoner, heter Lillemor Fredriksson och kommer från Tidaholm. Det är också en Stjärnbingokväll på söndag.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *