Rekordförsök i Bingolotto med världens minsta bingobricka

2006-04-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

På Valborgsmässoafton deltar Chalmers i Bingolottos direktsändning. Forskaren Stefan Gustafsson ska "dutta" på en pytteliten bricka med hjälp av fokuserade jonstrålar.

Händelsen blir ett rekordförsök med sikte på att hamna i Guinness rekordbok. Iden föddes tidigare i våras. Hur liten bingobricka kan man egentligen spela på? Kontakter togs med forskare på Chalmers vid Institutionen för mikroteknologi och nanovetenskap, MC2, som tände på iden.

Läs hela artikeln på chalmers.se

Bingorånare kastade tröjan och försvann

2006-04-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Mannen som rånade Norrby Bingo på Allegatan i Borås på onsdagskvällen var ännu strax efter klockan ett natten mot torsdag på fri fot.

Läs hela artikeln på borastidning.se

Drop-in Bingo har 35 år på nacken

2006-04-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Sätt era insatser. Vit sextio. Blå fyrtiofem. Gul tjugonio... (Piiiip.) Bingo, oikein, rätt. Innan jag ens hunnit känna efter hur det är att spela, har en annan spelare redan tydligen fått en bingorad.

Läa hela artikeln på jakobstadstidning.fi

Rånade bingohallen – försökte fly med taxi

2006-04-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Norrby Bingo på hörnet Allegatan/Kvarngatan rånades i går kväll. En man i 20-årsåldern hotade en anställd med kniv och försvann sedan till fots efter att först ha försökt ta en taxi.

Läs hela artikeln på borastidning.se

Bingobråk kan bli EU-sak

2006-04-19 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingobråket trappas upp. Den västsvenska idrottsrörelsens spelgeneral Michael Cedstrand hotar gå till EU för att förhindra SvenskaSpels etablering i Göteborg.

Läs hela artikeln på gp.se

Bingolotterna säljs mest av större föreningar

2006-04-19 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Länets idrottsklubbar har under flera år sålt allt färre bingolotter. Nu har trenden vänt och försäljningen av Bingolotto ökat. Speciellt bland dom större idrottsföreningarna i länet

Läs hela artikeln på sr.se/jämtland

Statlig nätpoker dubbelmoral

2006-04-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det håller inte att ge SvenskaSpel tillstånd för nätpoker och samtidigt hävda att spelmonopolet behövs för att skydda svenska konsumenter. Beslutet om nätpokern förra året är ett av EU-kommissionens argument för att angripa Sveriges spelmonopol.

Kommissionen anser att SvenskaSpels tillstånd för poker på internet "föranleder allvarliga tvivel om alla påståenden om att den svenska regeringen har en konsekvent hållning att skydda konsumenterna".

Läs hela artikeln på privataaffarer.se

Solveig tog superchansen

2006-04-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

För tio dar sen satt Solveig Hadarsson med 39-graders feber i soffan hemma i Hammarstrand och såg siffrorna till superchansen pricka hennes lott. På påskdagen snurrade hon hem 2 250 000 tillsammans med sambon Karl-Gerhard Jonsson på Bingolotto i Göteborg - och fick glädjefeber.

- Det känns väldigt omtumlande och overkligt, men helt underbart. Det går inte att beskriva.

- Tänk att bli skuldfri på gamla dar och få pengar över till lite av varje, sa hon i går till LT.

Läs hela artikeln på ltz.se

Bingo på nätet lockar kvinnor

2006-04-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

Medan männen attraheras till poker finns det ett stort kvinnligt intresse för bingo på nätet. Användarna på Casinospel.se målar upp en helt ny bild mot den traditionella uppfattningen av bingospelare. Spelarna är oftast yngre, spänningen är intensiv, den sociala nivån är hög och man vinner pengar istället för blandfärs och köksredskap.

Nutidens bingospelare sitter bakom en datorskärm och roar sig tillsammans med andra människor.

Läs hela artikeln på webfinanser.com

Eget tillstånd bingo för SvenskaSpel

2006-04-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

SvenskaSpel etablerar sig på Göteborgs bingomarknad. Det statliga bolaget har gått till regeringen för att få eget bingotillstånd - med andra villkor än konkurrenterna.

Det stora bingokriget i Göteborg är ett faktum genom att SvenskaSpel köper privatägda Guldhedens Bingo. Det är en av Göteborgs fem största bingohallar, etablerad 1972.

Affären bekräftas av säljaren Lars O Gorner:
- Jag blir 61 i år och tycker att det är bäst att passa på att sälja när någon är intresserad, säger han.

Uppgörelsen ses som fördelaktig av de föreningar som står bakom speltillståndet i Guldheden. De får ett garanterat ekonomiskt utfall, något högre än förra året. Och de slipper ta ansvar för de stora investeringar som måste göras för att vända en negativ utveckling.

Läs hela artikeln på gp.se

Nästa sida »