Vemodig känsla vilar över bingohallen

2006-02-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingohallen i Arvika höll öppet som vanligt i går. Men det vilade en känsla av vemod i lokalen efter onsdagskvällens rån.

- Vi orkar inte prata om det som hände just nu, förklarade personalen.

De två kvinnorna som överraskades av den maskerade rånaren var av naturliga skäl tagna av stundens allvar, av händelsen som ägde rum alldeles efter stängningsdags klockan 21 i onsdags.

- Rånaren hade antagligen gömt sig i rummet där kassaskåpet står och smög sig på en av de anställda bakifrån när hon skulle låsa in pengarna, berättar Anna Nyberg, ansvarig för Arvika Baskets kansli och för bingoverksamheten som klubben driver tillsammans med flera föreningar i Arvikaalliansen.

Rånaren var, som VF berättade i går, utrustad med en förskärare. Han tvingade till sig dagskassan samt en buffert för vinstutbetalningar.

Läs hela artikeln på vf.se

Här kan du få hjälp mot spelberoende

2006-02-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Tillgängligheten på spel har ökat stort de senaste åren. I dag finns spel i de flesta kiosker och butiker, via internet och mobilen. Men parallellt med att fler spelar ökar också antalet som drabbas av spelberoende.

Nya spelformer kommer också ständigt och det görs reklam för spelen på tv och i tidningar. Dessutom har spel blivit mer allmänt accepterat, och det talas sällan om riskerna.

För den som är spelberoende domineras tillvaron av jakten på pengar till spel. Spelandet påverkar hela den beroendes liv: relationer, ekonomi och arbete.

Tillståndet har likheter med alkohol- och narkotikaberoende. Snabba spel anses mest riskabla för att utveckla ett beroende, alltså spel där tiden mellan insats och resultat är kort. Till dem hör bland annat spelautomater, "enarmade banditer". Även spel där kunskap ökar chansen att vinna, till exempel spel på hästar, anses som riskspel. Kvinnor som är spelberoende spelar ofta bingo.

Läs hela artikeln på svt.se

Bingorustning

2006-02-23 | Bingo · Skriv en kommentar 

Att de gamla brittiska riddarna runt Kung Arturs bord bar riddarrustningar har knappast undgått någon.

Lika välkänt är kanske inte att man idag kan få höra att en del engelska damer är klädda i bingorustningar. Det hela har sitt ursprung från förra seklets sista årtionden, då de brittiska bingoklubbarna var välbesökta av fina damer med mycket guldsmycken. Detta ledde till att en del av den yngre generationerna började säga, att damer med mycket smycken hade tagit på sig sin bingorustning.

Artikeln kommer från svebico.com

Bingohall i Arvika rånad

2006-02-23 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingohallen i Arvika rånades igår kväll. Enligt polisen skedde rånet vid nio-tiden efter att Bingohallen hade stängt för dagen. Rånaren var en maskerad knivbeväpnad man som hotade personalen och därefter försvann med med en summa pengar. Hur mycket är oklart enligt polisen men länstidningarna skriver att rånaren kom över mellan 20 och 25 tusen kronor.

Rånaren är fortfarande på fri fot.

Artikeln kommer från sr.se

Lars vann över två miljoner i Bingolotto

2006-02-23 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Första gången stannade hjulet på en miljon, andra gången på 250.000 och tredje gången återigen på en miljon. Sammanlagt vann Lars Åkerblad från Gråbo 2,25 miljoner kronor på Superchansen i Bingolotto.

- Känslan går inte att beskriva, säger han själv några dagar efter storvinsten. Det känns faktiskt lika overkligt fortfarande och går inte att förklara.

Läs hela artikeln på lerumstidning.com

Vem är spindeln som drar åt spelnätet kring sina offer?

2006-02-23 | Bingo · Skriv en kommentar 

Som barn hade jag respekt för spindelnät, de tjusade och skrämde. Vackert vävda stjärnmönster med tunna trådar fångade både solstrålar och levande varelser. De flygfän som fastnade i nätet kämpade en fåfäng kamp för att komma loss. Spindeln kunde lugnt iaktta kampen tills dödsryckningarna avslutats och då spatsera ner till ett lättfångat skrovmål.

På det globala nät där många av oss surfar dagligen finns väl gömda spindlar som iakttar och drar i trådarna. Spindlarna på nätet exponerar porr, säljer barnkroppar, förmedlar vapen, hotar, ljuger och bedrar.

En aktiv spindel på nätet är speldjävulen. Allt fler unga fastnar i hans garn, och vuxenvärlden står utan handlingskraft och låter slakten pågå.

Läs hela artikeln på dagen.com

Bättre snurr på Bingolotto

2006-02-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolotto har fått snurr på ekonomin,tack vare den nya programledaren Rickard Olsson. Raset under tiden med Lasse Kronér och Gunde Svan har stoppats med besked. Både tittare och lottköpare återvänder.Även sponsorerna gör tummen upp. När det gick som bäst tävlade Bingolotto med julaftons Kalle Anka om tv:s högsta tittarsiffror. Svenska folket tokköpte Bingolotter och föreningslivet håvade in pengar. Men skenande mediekonkurrens startade en utförslöpa som slutade i 80 procents tappad lottförsäljning.

Med Rickard Olsson som programledare har det vänt.

Läs hela artikeln på di.se

Händigt värre i Bingolotto

2006-02-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Söndagens Bingolotto får besök av Bygglovs snickare Willy Björkman och Matte Carlsson.

- Vad jag förstår så ska vi sitta där och vara tjusiga och dela ut något specialpris, säger Willy.

På scenen i söndagens Bingolotto står skivaktuella Sanna Nielsen och stjärnskottet Edith. I övrigt blir det händigt värre - snickarna Matte och Willy från TV4:s Bygglov är på plats. Vad de ska göra verkar ännu inte helt solklart.

- Jag har egentligen inte en aning om vad vi ska göra. Vad jag förstår så ska vi sitta där och vara tjusiga och dela ut något specialpris, säger Willy till tv4.se.

- Vi ska dela ut priser, spela bingo och sitta och snacka lite, förklarar Matte.

Brukar ni själva titta på Bingolotto? Vad tycker ni i så fall om programmet?

- Nej, jag gör inte det, säger Willy. Jag brukar ha tv:n på men tittar inte om det inte dyker upp något bra just för stunden. Nej, jag kollar på Stefan och Krister och Formel 1. De tunga grejerna.

- Men Bingolotto har ju funnits så länge så det är ju en institution och man vet var det är.

- Det var ett tag sedan jag såg programmet, så jag törs inte riktigt uttala mig, säger Matte.

Men ni tycker att folk ska knappa in TV4 på söndag?

- Ja, det är en succe i sig att vi är där, det är klart att de ska kolla, hälsar Willy.

- Ja, det ska bli kul, säger Matte.

Artikeln kommer från tv4.se

Drygt 4,5 miljarder i vinst för SvenskaSpel

2006-02-15 | Bingo · Skriv en kommentar 

SvenskaSpels vinst 2005 blev MSEK 4 569 - hela överskottet tillfaller folk- och idrottsrörelsernas lokala barn- och ungdomsverksamhet samt statskassan.

De totala spelintäkterna minskade med 3,1 procent till MSEK 19 586 (20 207). Minskningen ligger i nivå med bolagets beräkningar, utifrån de omfattande spelansvarsinsatser som genomförts under året och att 2005 innehöll en intäktsvecka mindre jämfört med 2004. Resultatet för 2005 minskade med 4,9 procent, eller MSEK 234, jämfört med föregående år.

Läs hela pressmeddelandet på pirab.se

Rickard Olsson drar guld till idrotten

2006-02-15 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Rickard Olsson är guld värd för idrottsföreningarna. Sedan han tog över efter Gunde Svan har Bingolotto närmat sig miljonpubliken.

- Vi har ökat försäljningen med 100 procent sedan Rickard Olsson tog över efter Gunde Svan, säger Chang Billcrantz, lotteriansvarig i IK Nord.

Artikeln kommer från expressen.se

Nästa sida »