Fränstaparet tog hem miljonvinst

2006-01-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

- Det här kommer att ta tid att smälta, det enda vi vet är att vi ska ut och resa någonstans med barnen.

Peter Moden är omtumlad sedan han och sambon vunnit 2,5 miljoner kronor på Bingolotto. Fränstas färskaste miljonärer fick snurra på miljonhjulet i TV4-programmets direktsändning på söndagen.

Sedan tv-programmet Bingolotto lanserades för femton år sedan har 46-årige Peter Moden stöttat sin klubb Fränsta IK med att troget köpa Bingolotter varje vecka. Tillsammans med 27-åriga sambon Ann-Catrin Östlund köper paret numera fyra lotter per vecka. Båda arbetar som tekniker och Peter är fotbollstränare för pojkar -91.

Som vi berättade i onsdagens Dagbladet så slog det äntligen till och blev en högvinst för Ann-Catrin och Peter.

Läs hela artikeln på dagbladet.nu

Har DU miljonlotten i bakfickan?

2006-01-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

En superchansvinnare i Bingolotto är spårlöst försvunnen. Någonstans ligger lotten som kan ge nio miljoner kronor.

- Det här väldigt ovanligt, säger Kerstin Torsede på Bingolotto.

Vinstlotten - serie 0246 med lottnummer 28819 - såldes på Statoil i Götene för två veckor sedan.

- Superchansvinnarna brukar nästan alltid höra av sig direkt, säger Kerstin Torsede på Bingolotto.

Men den här gången lyser vinnaren med sin frånvaro.

Läs hela artikeln på expressen.se

Bingohall kräver polisen på skadestånd

2006-01-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingohallen i Östersund har krävt polisen på skadestånd för uteblivna intäkter i samband med en avspärrning. Men rikspolisstyrelsen går på samma linje som polisen i Jämtland och skickar ärendet vidare till Justitiekanslern för en slutlig bedömning. Anledningen till avspärrningen var att polishuset hade bombhotats den 28 februari 2003. Enligt Östersunds Idrottsservice, som driver bingohallen, fick avspärrningen till följd att kunderna trodde hallen var stängd hela dagen. De uteblivna intäkterna skulle enligt Idrottsservice ha uppgått till 23 369 kronor. Men polismyndigheten bestrider alltså kravet och menar att bingohallen endast var avspärrad en kortare tid den aktuella dagen. Polisen menar att man inte begått något fel eller agerat försumligt när man spärrat av området.

Artikeln kommer från ltz.se

När tillvaron står på spel

2006-01-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

Spel om pengar är ett riskabelt nöje som kan leda till svåra problem. Den som är spelberoende ägnar nästan all tid åt att tänka på spelandet och försummar arbete och relationer. Ofta är det anhöriga som ställer ultimatum och kräver att spelaren söker hjälp för sitt missbruk.

Läs hela artikeln på fastighets.se

Inga spår efter bingorånarna i Haninge

2006-01-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

Polisen har inga spår efter de två beväpnade gärningsmännen som rånade bingohallen i Haninge centrum på torsdagskvällen.

- Inget nytt har framkommit i utredningen under natten, uppger stationsbefälet vid polisen i Södertörn till DN.se.

Bingohallen är avspärrad för en teknisk undersökning som ska genomföras senare i dag. Polisen ska även hålla fler förhör med personalen och gäster som befann sig i bingohallen när rånarna slog till.

Läs hela artikeln på dn.se

Uppåt för Bingolotto

2006-01-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Programledaren Rickard Olsson har lyckats vända den negativa trenden. Försäljningen av bingolotter har under hösten ökat med mellan 10 och 15 procent. Detta efter en lång tid av nedgång för såväl lottoförsäljningen som tv-programmet.

Läs hela artikeln på dn.se

Bingohall i Haninge rånad

2006-01-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

Två män beväpnade med kniv och en pistol rånade strax efter klocka 21 på torsdagskvällen en bingohall i Haninge centrum.

Personalen och besökarna tvingades ner på golvet. Rånarna tog både kassa och personliga tillhörigheter från gästerna.

Polisen hade sent på kvällen inga spår efter gärningsmännen. Det är oklart om rånet kan kopplas samman med tidigare överfall mot bingohallar i Stockholmstrakten.

Artikeln kommer från dn.se

Bingohallarna förlorar kunder efter rökstoppet

2006-01-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingohallarna i länet har förlorat många kunder efter rökförbudet som infördes för ett halvår sen. En del bingohallar har tappat en fjärdedel av sin omsättning. I Falun överväger bingohallen att dra ner på verksamheten.

- Det innebär att vi får lov att titta på om vi ska ha ett sampel med andra bingohallar, kanske ändra på öppettiderna. Vi har också funderingar på att bygga ett rökrum, det säger föreståndare för bingohallen i Falun, Maryann Nielsen.

Dalanytt har pratat med dom fyra bingohallar som finns i länet. I Ludvika har omsättningen minskat med 25 procent. I Avesta går bingon med förlust efter ett tapp på 20 procent. Också i Borlänge är det väldigt tomt i bland.

Läs hela artikeln på sr.se där du även kan lyssna på ett inslag.

Östersunds bingohall prisad – Sverigebäst

2006-01-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingohallen i Östersund är Sveriges bästa.

- Det känns otroligt bra att vinna priset för bästa bingohall. Att få respons och bekräftelse för det arbete man faktiskt gjort, säger Iris Höglund, chef och lotteriföreståndare på Bingohallen i Östersund.

Det var hon och Tomas Hörnfeldt, Bingohallens hallföreståndare, som tillsammans på måndagen fick gå upp på scenen på anrika Berns salonger i Stockholm och ta emot priset.

- Jag dansade upp och log över hela ansiktet när vi fick ta emot statyetten, berättar Iris.

Bakom priset står Svenska spel.

- De vinner uppmärksamhet, heder, statyett och diplom. Bingohallen i Östersund förtjänar verkligen det priset.

Det säger jurymedlemmen Erika Norman, tillförordnad marknadschef för affärsområde restaurangspel, som var en av jurymedlemmarna.

Motiveringen till priset är att med hjälp av ombyggnader har de lyckats förändra hallen från en skolmatsal till ett vardagsrum, och fått såväl gamla som nya kunder att trivas och känna sig som hemma.

Läs hela artikeln på ltz.se

Klubbarna slipper skatta för lotterier

2006-01-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingospel och lotterier förblir skattebefriade. Det slår Regeringsrätten fast. Domen i det så kallade Cafe Opera-ärendet räddar hundratals miljoner kvar inom idrotten.

- Oerhört betydelsefullt. Det här rör små föreningar som inte har så många intäkter, säger advokat och juridiska ombudet Eva Jonasson-Melin.

Skattemyndigheten i Stockholm använde fotbollsklubben Cafe Opera som exempel för att pröva om intäkter från bingoallianser skall vara skattebefriade. Ärendet handlade också om Cafe Opera skulle betala skatt på intäkter från Svenska fotbollförbundet på sålda tv-rättigheter.

I första rättsliga instans fick Skattemyndigheten gehör för sin linje.

Strax före jul kom domen i regeringsrätten som ger Cafe Opera rätt - och räddar hundratals miljoner kronor kvar inom i idrotten.

Dessutom innebär domen att bingospel även i framtiden kommer att kunna bedrivas i ideella föreningar.

- Ett jädra skönt besked. Uppskattningsvis innebär domen att idrotten får behålla 100 miljoner kronor per år, säger Michael Cedstrand, vd för den västsvenska idrottsrörelsens spelbolag Vikom som har dotterbolaget Idrottens Bingo.

Läs hela artikeln på gp.se

Nästa sida »