Bingolotto flyttade in hos familjen Persson i Skoghall

2005-11-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Hemma hos Ive och Maj-Britt Persson i Skoghall var det julafton redan i går.

Rickard Olsson kom på besök för att spela Lilla Bingolotto och tog med sig Christer Sjögren som överraskning.

- Det här blir ett minne för livet, skrattar en överrumplad Ive.

För drygt tre veckor sedan tog Rickard Olsson med sig hela tv-teamet och en hel hoper artister och omvandlade Färjestads hemmaarena till en gigantisk Bingolotto-studio med 5 000 bingospelare på plats.

I går kom han hit till Värmland igen.

Läs hela artikeln på vf.se

Kvinna hotad i bingolokal

2005-11-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

En kvinna i 50-årsåldern anmäler till polisen att hon blivit hotad av en man när hon var på bingo i helgen. Enligt kvinnan har mannen tagit tag i hennes kläder och sagt till henne att det vore värt att få två månaders fängelse bara för att få slå henne. Kvinnan berättar för polisen att mannen vid ett tidigare tillfälle uppmanat andra att inte låna ut pengar till kvinnan eller hennes familj. Det var när kvinnan i söndags konfronterade mannen med detta uttalande som han blev aggressiv och hotfull.

Artikeln kommer från ltz.se

Rökförbud slår hårt mot bingon

2005-11-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

Sedan rökförbudet infördes har bingospelandet i landets bingohallar minskat markant. Även i Malmö lutar det nedåt där omsättningen minskat med mellan tio och femton procent. Ett stort bakslag för ungdomsidrotten vars spargrisar tappar luft.

- Jag vet inte om det har med spänningen att göra, att de måste röka, men 80 procent av kunderna är rökare och jag vet inte hur vi ska få trenden att vända, säger Bertil Buss på Kungsbingo.

Läs hela artikeln på sydsvenskan.se

Är det rimligt att staten bjuder unga på första spelinsatsen?

2005-11-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

Öppet brev till Bosse Ringholm

Staten lockar med tjugofem kronor till första spelinsatsen. Något som många unga nappar på och därmed riskerar att ta första steget mot ett spelberoende. Det är som om Systembolaget skulle erbjuda första supen gratis!

Alla produkter som är beroendeframkallande är omgärdade med bestämmelser eller i lag förbjudna.

Alkohol får bara säljas på Systembolaget och till personer över 20 år, trots att myndighetsåldern är 18. Undantag på krogen. Reklam är inte totalt förbjuden, men kringskuren av lagar.

Tobak får bara säljas till personer över 18 år och då i förpackningar där det står i klartext exakt hur livsfarligt det är. Reklam i media är totalförbjudet.

Narkotiska preparat är totalförbjudna, om man bortser från vissa som får säljas i medicinskt syfte på recept och då med rigorösa säkerhetsföreskrifter.

Sen har vi då spel och dess risker.

Läs hela öppna brevet på linkopingstidning.se

Tredje rånet på kort tid mot bingohall

2005-11-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

Kungshallens bingo i Högdalen blev i kväll rånade och det är tredje gången den här hösten.

Två maskerade män med yxa kom över en okänd summa pengar. Ingen person i den ganska fullsatta bingohallen kom till skada och rånarna är på fri fot.

Artikeln kommer från svt.se

SvenskaSpel får ordna pokerspel över Internet

2005-11-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

Regeringen beslutade på torsdagen att SvenskaSpel ska få tillstånd att anordna och förmedla pokerspel över Internet fr.o.m. den 1 december i år t.o.m. den 31 december 2007.

- Skälet till att vi ger SvenskaSpel detta tillstånd är att vi vill försöka kanalisera nätpokerspelandet till spelanordnare som står under svenska myndigheters kontroll och som inte drivs av privata vinstintressen, säger Bosse Ringholm, ansvarig minister för spelfrågorna i en kommentar.

- I dag tar de utländska spelbolagen en allt större del av spelmarknaden. Dessa bolag tänker enbart på sin egen vinst och bryr sig inte om de sociala skadeverkningar som ett överdrivet spelande kan föra med sig, säger Bosse Ringholm.

Regeringen har satt upp ett antal villkor, som finns med i tillståndet till SvenskaSpel. Där står bland annat att

Nu får Bingolotto konkurrens av Take off

2005-11-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Sollefteå GIF, Kramforsalliansen, Brännans IF och AIK Hockey Härnösand ska hjälpa till att distribuera ett nytt lotteri som ska ta sig in på den marknad där Bingolotto länge varit ledande.

- Jag tror inte det är risk att vi konkurrerar med oss själva, säger Brännans Mats Höglund.

Det nya spelet heter Take Off och är skapat av Gert Eklund. Just det, samme man som av många kallas "Bingo-lottos fader", Eklund är sedan många år borta från Bingolotto, men gör nu comeback på samma arena men med en ny ide.

Take Off-konceptet bygger dock på samma ursprungsformel lottförsäljning där en viss summa av inkomsten kommer föreningslivet till del, och alltihop uppbackat av ett tv-program på bra sändningstid.

Läs hela artikeln på tidningen.to

SvenskaSpel tar över bingohallar

2005-11-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

Tillsammans med landets bingoallianser ska SvenskaSpel vända trenden för Sveriges bingohallar.

SvenskaSpel ska ta över driften av 18 av landets bingohallar, som i och med detta får ett helt nytt, gemensamt koncept. Initiativet till samarbetet kommer från föreningslivet, som under flera år sett intäkterna från bingon minska. I Sverige finns nästan 100 bingohallar som erbjuds möjligheten att gå med i SvenskaSpels satsning på bingo. Bingohallarna fördelar genom bingoallianser årligen drygt 200 miljoner kronor till cirka 2000 föreningar. Av de föreningarna som får pengar från bingoverksamheten är majoriteten idrottsföreningar.

SvenskaSpels VD Jesper Kärrbrink ser fram emot samarbetet med bingohallarna.

- Det ska bli väldigt roligt att jobba tillsammans med Bingo-Sverige - det innebär att vi är med och bidrar till föreningslivets finansiering, och samtidigt utnyttjar vår mångåriga erfarenhet av spelansvarsarbete för att stärka ansvaret i bingohallarna. Det känns inspirerande och viktigt.

Mer information finns på www.svenskaspel.se

De kan inte glömma rånet i bingohallen

2005-11-19 | Bingo · Skriv en kommentar 

I morgon är det exakt fyra år sedan Bingohallen på Sveagatan rånades. Trots att det gått så lång tid sedan det brutala överfallet, så minns de varje detalj, varje ord.

- Vi glömmer aldrig, så är det bara, säger Solveig Gustafsson och Mari Lenard.

Morgonen den 20 november 2001 stormade två maskerade män i in i Bingohallen på Svea-gatan. Det var före öppningsdags och Mari och Solveig var ensamma i lokalerna. Föreståndaren Mari tvingades lägga sig ner på golvet. Rånaren skrek att hon skulle ge honom nycklarna till kassaskåpet. För att understryka allvaret satte han pistolen mot hennes bakhuvud.

- Jag tänkte på mina små flickor, att jag kanske aldrig skulle få se dem igen, säger hon.

Läs hela artikeln på borlangetidning.se

Björn kan bli mångmiljonär

2005-11-19 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Pojken med guldbyxorna har de flesta hört talas om, men Björn Majors är fortfarande ganska anonym. Åtminstone fram till i morgon. Då har korgmakare Majors chansen att bli mångmiljonär i Bingolotto.

Är du en riktig turgubbe?

- Jag får lov att säga det.

Faktum är att Björn Majors, som växte upp i Solf utanför Vasa i Finland och som bott permanent i Laknäs utanför Leksand sedan några år, är en riktig turgubbe.

För dryga året sedan var han på en två veckors Kina-resa. En resa han vann i tv4- programmet "Alla mot en".

- Jag hade en chans på 100, säger Björn och småler.

Det blev fantastiska veckor i Kina. Det bjöds på ett fullspäckat program där det mesta ingick i vinsten.

Ganska precis ett år senare var det dags igen. Björn Majors som prenumererat på Sverigelotten i endast några månader drog vinstlotten. För ett par månader sedan skrapade han fram tre kronor och saken var klar. I morgon finns han med i Bingolotto med chans att vinna storkovan. Med maximal tur vinner han 12,5 miljoner. Han är i alla fall garanterad 50 000 kronor.

Läs hela artikeln på moratidning.se

Nästa sida »