Bingohallar backar – rökstopp har minskat intäkterna med 15 procent

2005-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingointäkterna har minskat med 15 procent de senaste tre månaderna. Orsaken anses vara rökförbudet, som paradoxalt nog är en hälsoåtgärd som slagit negativt mot idrottsrörelsen.

- Vår kundkrets består av 80 procent av rökare, det har vi konstaterat tidigare när vi hade rökfria avdelningar. Rökrum hjälper inte, för de som spelar och röker ser det i ett sammanhang, säger Bertil Buss, vd för Nygab service AB som på nio ställen i Sverige driver bingo för olika idrottsalliansers räkning.

I Sundsvall är det 38 föreningar som är förenade i alliansen med bingoverksamhet i Wivexlokalen. Föreståndare där är Anneli Löfdahl som varit med om bingons uppgång och dalande. I slutet på 1980-talet och i början av 1990-talet var storhetstiden. Sedan har det gått utför.

- Och efter rökförbudet har det blivit färre spelare och de spelar kortare tid.

Läs hela artikeln på st.nu

Rickard Olsson – Bingolottos räddare i nöden

2005-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Sommarstiltjen i tv tycks över för denna gång. Nu tar höstkollektionen över och kanalerna lockar med nytt och nygammalt.

För Fyran innebär det bland annat nystart för Bingolotto, klassiker som varit rejält på dekis under några år. Nya programledare, nya spel, entusiastisk Gunde Svan - inget har hjälpt. Hela programiden har sakta men säkert varit på väg mot den totala kollapsen. Vilket inte minst oroat landets föreningsverksamhet som varje år lyfter bortåt en halv miljard från spelet och därmed är den stora vinnaren i miljon-regnet.

Läs hela nöjeskrönikan på barometern.se

Richard Olsson: “Jag är rörd till tårar”

2005-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Richard Olsson, 38, är ny programledare för Bingolotto och hyllades av Expressens läsare efter premiärprogrammet.

- Ojojoj! Jag är rörd till tårar! Fan vad kul! Det är riktigt, riktigt, kul! Vad häftigt, jag satt just här i min lilla Göteborgslägenhet och undrade vad som egentligen hände.

"Bingolotto" slog helgens säsongsstarter "Postkodmiljonären" (lördagssändningen) och "Stadskampen". Kommentar?

- Ja, jag har aldrig sett det där som ett stort tv-krig, men med tanke på vilken högoddsare "Bingolotto" var är det trevligt.

Du fick beröm av Expressens tv-krönikör Anders Björkman.

- Det känns jättebra. Han brukar inte gilla mig, han brukar inte stava mitt namn rätt heller. Men nu har gjort det, och det är ett tecken på att man är Björkman-märkt. Och det är trevligt, inte många kan dansa under hans limbopinne.

Hur trivs du i Göteborg?

- Jag saknar min dotter. Men tänk att få sitta och dricka en mellanöl och läsa kvällsisarna i fyrtiofem minuter efter jobbet. Det har jag inte gjort på fem år.

Artikeln kommer från expressen.se

Hallå där Rickard Olsson..

2005-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

... Gävlesonen som i söndags gjorde succe som ny programledare för Bingolotto med 30 procent fler tittare än vid månadsfinalen i maj och med höjd lottförsäljning.

Är du nöjd med siffrorna i premiären?

- Ja, jättenöjd. Vi fick fler tittare från den unga och fräna målgrupp som TV4 siktar in sig på samtidigt som vi behöll tanterna. Bättre kan det inte bli.

Vad ligger bakom den Rickard Olsson-effekt som Binglottoledningen nu pratar om?

- Gör de? Det är verkligen inte mina ord. Det krävs nog mer än ett program för att man ska kunna börja prata om en effekt. Men det känns jättebra. Det verkar inte vara inne att prata skit om Bingolotto längre.

Läs hela artikeln på arbetarbladet.se

Anders Björkman: Än har inte Bingolotto gått under

2005-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Efter SVT:s "Doobidoo" och TV4:s "Postkodmiljonären" var det i går dags för nöjeshelgens tredje sjösättning. Men nu handlade det om den gamla skutan "Bingolotto", nyfernissad och med optimistiske skepparen Rickard Olsson vid rodret.

Något vrak är det inte frågan om och farhågor att "Bingolotto" ska gå till botten med man och allt - de är överdrivna. Publik på ett par miljoner, det får aldrig "Bingolotto" igen. Men kan man hålla sig över halvmiljonen med runt 800 000 vid vissa tillfällen, så seglar skutan vidare.

Rickard Olsson har inlett sitt job som programledare med att energiskt försvara den position "Bingolotto" har. Han har rätt i att det inte alls är samma mediaklimat i dag, som när "Bingolotto" startade för 14 år sedan.

Hur många program finns kvar efter 14 år i någon kanal - om man räknar bort de som är kopplade till nyheter och sport. En handfull? Knappt ens det.

Om TV4 haft sitt eget "Minnenas television" och visat första årets "Bingolotto", så hade vi alla sett hur mycket denna älskade och hatade tv-lek utvecklats.

Läs hela krönikan på expressen.se

Postkodmiljonären slog Bingolotto

2005-08-31 | Bingo · 1 kommentar 

BingoLotto Bingo

Nästan 100 000 fler valde Postkodmiljonären framför Bingolotto när TV 4 i helgen rivstartade med höstens lotteriprogram.

Postkodmiljonären eller det nya Vem vill bli miljonär startade helgen i TV 4. Rickard Sjöberg håller i frågesportprogrammet som sänds både fredag och lördagkväll. Fredagen lockade flest tittare, 840 000. På lördagen sjönk antalet till 740 000.

"Nya" Bingolotto med Rickard Olsson avslutade lotterihelgen i fyran med 770 000 tittare.

- Det här är en mycket bra start, vilket känns stabilt. Vi är nöjda med både Postkodmiljonären och Bingolottos siffror. Vi ska komma ihåg att det är ganska lågt tittande på totalen än så länge, säger TV 4:s programchef Åsa Sjöberg.

Men trots förnöjsamheten nådde lotteriprogrammen aldrig någon toppnotering på förra veckans tv-lista. Där är det istället SVT som dominerar. Kommissionens långfilmslånga premiärprogram sågs av nästan 1,7 miljoner och den nya fredagsunderhållningen med Lasse Kronér lockade 1,5 miljoner.

Artikeln kommer från gp.se

Bingolotto slog Postkodmiljonären och Stadskampen i TV4

2005-08-31 | Bingo · 1 kommentar 

BingoLotto Bingo

Söndagens säsongspremiär av Bingolotto i TV4 sågs av som mest 770.000 tittare. Det är fler än vad Postkodmiljonären och Stadskampen drog i samma kanal under lördagskvällen.

På söndagen gjorde Rickard Olsson premiär som programledare för Bingolotto i TV4. Delen före 19:00-nyheterna sågs av 625.000 och delen efter av 770.000, enligt MMS.

Fredagens premiär av Postkodmiljonären, med Rickard Sjöberg som programledare, klockan 19:30 sågs av 840.000 tittare. Andra episoden, som sändes på lördagen samma tid, drog 100.000 färre tittare.

Läs hela artikeln på dagensmedia.se

Omröstningar om BingoLotto

2005-08-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Aftonbladet.se har genomfört nätenkäter om bästa programledare, om man tänker fortsätta titta på BingoLotto och betyg på höstens premiärprogram.

Resultaten hittar du här:

Bäste programledare | Kommer du att följa BingoLotto i fortsättningen | Betyg på premiären

Är du säker på att det var frugan. Inte kvigan?

2005-08-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Till skillnad mot sina föregångare är Rickard Olsson inte rädd för att dra fräcka skämt när han pratar med vinnarna över telefon.

Det är en nöjd Rickard Olsson som klarat av sin Bingolotto-premiär.

- Äntligen. Jag har fokuserat på det här i en månad. Jag är nöjd med min insats, säger han.

Men hur konverserar han med tittarna egentligen? Bingolotto har fått en ny framtoning med nya programledaren Rickard Olsson. Till skillnad mot sina föregångare är han inte rädd för att sticka ut med fräcka skämt när han i direktsändning pratar med vinnarna över telefon. När en man vann och hans hustrus glädjetjut hördes i bakgrunden frågade Rickard Olsson:

- Är du säker på att det var frugan. Inte kvigan?

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Hallå …Rikard Olsson, tjugo minuter efter sändningen av höstens första show

2005-08-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Hur mår du?

- Bra. Just nu får jag ansiktsmassage. Det måste du prova någon gång.

Det lär väl behövas så som du har snackat de senaste timmarna. Hur gick det tycker du?

- Det var kul, men det är skönt att premiären är över. Det var en ökenvandring i studion. Jag har bävat för det här i en månad.

Har du varit så nervös alltså?

- Ja, jag har upplevt att det är många som bara har väntat på att få sabla ner oss. Det har varit så mycket snack om sjunkande skepp. Jag har känt mig som ett levande bete på väg att sänkas ner bland hungriga hajar.

Läs hela intervjun på gp.se

Nästa sida »