Bingolotto hotas av nytt spel

2005-07-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Till sporten går inte en krona trots att en av svenska idrotts största stjärnor, Henrik Larsson, blir ambassadör för en jättesatsning som beskrivs som den största kommersiella tv-satsningen i Sverige sedan Bingolotto.

Bingolotto hotas och därmed också den svenska idrottsrörelsen när TV4 i augusti startar Postkodlotteriet. Med direktsändning i tv och med Richard Sjöberg som programledare.

Kanalen vill uppnå ett program med familjeunderhållning och få samma uppmärksamhet som när Bingolotto var som störst.

Läs hela artikeln på idrottensaffarer.com

Bilbingo – ett spännande sätt att umgås

2005-07-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

12, etta, två. 25, tvåa, femma. En Mercedes bland de bakre raderna av bilar tänder ljuset. 36, trea, sexa. Tuuut. Tuuut. En arm sträcks ut ur passagerarsätet, och kontrollanterna går fram för att titta. Pengarna byter ägare, och spelet fortsätter.

Läs hela artikeln på motalatidning.se

Dags för ett sant sommarnöje – bilbingo i parken

2005-07-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bilbingo hör sommaren till och varje onsdag kan man pröva sin lycka i Folkets park i Sundsvall. Men att spela bilbingo är mer än bara spänning.

- Det handlar mycket om att komma ut och träffa andra människor, säger Florens Petersson.

Läs hela artikeln på dagladet.nu

Ont om parkering på Harnäs drive-in-bingo

2005-07-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

- Nummer 84. Åtta, fyra, ekar det ur högtalaren.

- Nummer 3. En trea.

Bingoutroparens röst ljuder ut över den fullsatta men knäpptysta parkeringen. Efter bara två minuter tjuter den första biltutan - BINGO!

28 år. Så länge har Harnäs IF ordnat drive-in-bingo. Varje måndagkväll hela sommaren. Och det brukar vara fullsatt, både i bilar och i klubbhus.

- Det är stämningen, säger Riitta Hyle från Ludvika. Hon har varit på plats varje måndag i ungefär 14 år räknar hon ut.

- Alla pratar med alla, jag har lärt känna många människor här, säger hon.

Läs hela artikeln på dalademokraten.com

Bilbingo viktig för föreningslivet

2005-07-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

Om inte bilbingon fanns skulle knappt HAIF heller finnas. Så viktig är inkomstkällan för föreningen. Omkring 85 000 kronor drar föreningen in varje säsong. Pengar som framförallt används till ungdomsverksamhet.

- Bingon är en av våra viktigaste inkomstkällor. Särskilt sedan Bingolotto går så dåligt, berättar Gunnar Wiker.

De 80 000-90 000 kronor som man drar in på en säsong går i princip oavkortat till ungdomsverksamheten.

- Nästan 75 procent av det vi får in på en säsong lottar vi ut, tillägger Gunnar Wiker.

Läs hela artikeln på bergslagsposten.se

Hotet mot BingoLotto

2005-07-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

TV3 ska knäcka Bingolotto - med nya storsatsningen Take off. Peter Jihde uppges vara hetaste kandidaten till jobbet som programledare.

- Bingolotto är föråldrat, säger skaparen Gert Eklund.

I slutet av 1980-talet grundade Gert Eklund Bingolotto. För fem år sedan sålde han konceptet - och började samtidigt att utveckla nya spelprogrammet Take off. Nu tyder allt på att det får tv-premiär i höst.

- Målsättningen är att sälja en miljon lotter i veckan, säger Gert Eklund.

Take off är en blandning av lotteri och frågesport, där spelplanen utgörs av en världskarta. En tung marknadsföringskampanj planeras inför premiären och ett stort antal föreningar i landet har redan visat intresse för lotten, som kostar 25 kronor.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Visste du att…

2005-07-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

... allra första gången bingo spelades i Sverige var i Nordvästskåne, närmare bestämt på Gunnarstorps IF 9 september 1961?

... bingospelet föddes i USA 1929 och då främst anordnades av kyrkor?

... det finns bingohallar i världen som kan ta emot tusentals spelare samtidigt?

... det finns ungefär 100 bingohallar i Sverige?

... bingo har genererat över 10 miljarder kronor till föreningslivet i Sverige sedan 60-talet?

... man måste vara 18 år för att spela?

... över en halv miljon svenskar spelar regelbundet?

Källa: svebico.com

BINGO!

2005-07-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

Jag kan inte förstå att jag någonsin tvivlade. Många tänker kanske mest på kedjerökande pensionärer när de tänker på bingo. På arbetslösa och andra som träffas i hopp om att vinna någon halvsunkig korg med billigt kaffe och andra torrprodukter. Virkade dukar och värdelösa elektriska noppborttagare. Töntstämpeln sitter hårt. Men den som har spelat en gång vet annorlunda. Har man nån gång varit ett nummer ifrån tusenlappen vet man vad spänning är. Och har man dessutom en gång varit med och spelat när någon vunnit 30 000 kronor är man fast. Jag vet.

Läs hela artikeln på hd.se

Bingo…

2005-07-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingo. Ett spel som tar ungefär åtta minuter och som vanligtvis kostar mellan 5 och 30 kronor. En stunds verklighetsflykt i det oslipades tecken. Välkommen på en tur bland spridda skurar, spänning och bingopennor. Följ med in i bingohallarnas förtrollade parallellvärld.

Innanför glasdörrarna, vid ingången en våning ner kan man höra tystnaden. Eller snarare är tystnaden utöver utroparens mikrofonförstärkta röst tydlig.

- Bertil 12 - etta, tvåa. Gustav 60 - sexa, nolla. Ivar 23 - tvåa, trea.

Platsen är Söderbingo, bingohallen på Södergatan i Helsingborg. Det är onsdag, klockan är 15. En våning upp, där det händer, har ett 50-tal entusiaster samlats vädret till trots. I flera åldrar fast mest äldre. Den strålande solen letar sig knappt och med svårighet in genom persiennerna. Luften är lite tung. Och kvav. Lukten är en blandning av nybryggt kaffe som kan köpas i kafeterian för en tia. Och en snabb aning om att man en gång, för inte alltför längesedan, fick röka där.

Läs hela artikeln på hd.se

30-årsjubileum för lotteriföreståndaren

2005-07-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

Från bingokvällar varje vecka inne i Folkparken där det skulle ordnas varuvinster som en kvarts gris. Till dagens radiosända bilbingo på Bäckaskog där vinnaren får pengarna direkt i handen.

Lotteriföreståndaren Sven Nilsson började 1975 hålla i det lokala bingospelandet och har sedan dess sett spelandet förändras, inte minst myndigheternas inställning till vinstutbetalning, från enbart varor via presentkort till kontantvinster. Bilbingon organiseras av en bingoallians med Höganäs roddförening, Höganäs bordtennisklubb, Höganäs BK och IFK Höganäs.

Läs hela artikeln på hd.se

Nästa sida »