Bilbingo för barnen

2005-06-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Så här under sommartider lockar bilbingo många bingospelare runt om i landet. Men det finns också en annan sorts bilbingo som kan vara till nytta för småbarnsföräldrar med rastlösa barn på långresa.

På vägverkets hemsida finns en barnwebb där det finns tips på 3 olika sorters bingo för att roa barnen (och kanske även föräldrarna) under bilresan. Det kräver en del förberedelse men vinsten är förhoppningsvis en lugn bilresa. Det första förslaget handlar om att göra en bricka med bilfärger och bilmärken på uppdelat på 25 rutor och som sedan prickas av vartefter dom upptäcks under färden. Det andra förslaget är att göra en bricka med olika vägmärken på, slumpvis utplacerade på 25 rutor, och den tredje kan innehålla allehanda bilder av saker och ting man kan upptäcka från vägkanten, hus, flaggor, trädgårdtomtar osv som sedan kryssas för när dom ses. Orkar du inte hålla på och förbereda kan du gå in påvasbit.nu och skriva ut färdiga bilbingobrickor till hela familjen. Vinsten är ju naturligtvis också viktigt och varför inte ge vinnaren en glass vid nästa stopp.

Artikeln kommer från svebico.com

Att sälja en dröm

2005-06-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

Statens Folkhälsoinstituts har publicerat Per Bindes skrift Att sälja en dröm som handlar om spelreklam. I rapporten konstateras det att det finns väldigt lite akademisk forskning om spelreklam och dess effekter.

I Sverige satsar spelbolagen 785 miljoner kronor per år på reklam för att få människor att spela. Spelreklamen koncentrerar sig på chanser till högvinster och föreställningar om att skicklighet påverkar vinstchanserna. Det är inte en konkret produkt som säljs utan upplevelsen av att delta i spelet, chansen att vinna och möjligheten att fantisera om vinsten.

Sällan förekommer de risker som finns i samband med spel eller hur stora chanserna att vinna är.

I rapporten konstateras att kunskapen om sambandet mellan reklam och spelberoende är bristfällig. Det innebär inte att reklamen saknar betydelse. Genomgången i boken visar att reklamen strävar efter att få människor att spela mer och att det för en del också bidrar till ett överdrivet spelande.

Mer om rapporten finns att läsa på Statens Folkhälsoinstituts hemsida: www.fhi.se

Artikeln kommer från svebico.com

Bingo för bingo i bilen

2005-06-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

- Nummer 23 - tvåa trea!

En bil tutar och någon skriker bingo.

Det är måndagskväll vid Barvagården där man spelar bingo i bilen, fällstolen eller vid bord inne i Barvagården och dansrotundan. Alla sätt är bra utom de dåliga.

Så här har det varit i 15 års tid och fortfarande kommer bingospelarna i långa bilkaravaner upp till den idylliska Barvagården. Det är en lantlig högsommarkväll när den är som bäst. Det är så mysigt "sommarsvenskt" att det knottrar sig på ryggen.

Över 200 personer har hittat ut till Barvagården för att spela det som är hobbyn nummer ett - bingo.

Läs hela artikeln på ekururen.se

Med färdtjanst till bilbingo

2005-06-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bilbingo blir populärare, men Bingolotto tappar mark.

- Det är ingen som sörjer, säger Ingemar Björk, Luleå alpina.

I tio års tid har han arrangerat bilbingo i Måttsund för sin förening Luleå alpina klubb. I går var det säsongsfinal med 66000 kronor i vinstpotten. Innan första numret ropades ut, hade över 300 bilar, fyra husbilar och fyra husvagnsekipage fyllda med minst två spelare i varje fordon parkerat vid skidanläggningen.

Läs hela artikeln på nsd.se

Tre veckor med rökförbud

2005-06-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

Nu är det tre veckor sedan rökförbudet på restauranger och bingohallar trädde i kraft. Det är ännu för tidigt att säga hur det påverkat bingospelandet anser de flesta hallar som jag varit i kontakt med.

En rundringning till bingohallar runt om i landet ger inte något klart svar om hur det gått. På några håll har man märkt en minskning med uppemot 10 %, samtidigt som andra hallar inte har haft någon förändring överhuvudtaget. Juni är en månad som brukar vara dålig på många håll och dessutom kom sommarvärmen och det var länge sedan vi var bortskämda med något sådant här i Sverige. Ifall det är rökförbudet, det dåliga bingovädret eller båda tillsammans som är orsaken till att några hallar tappat omsättning är det nog för tidigt att uttala sig om. Men rökförbudet har än så länge inte inneburit någon katastrof för bingon. Till och med jag som ansett att rökförbudet blir positivt för bingon i längden är överraskad av hur lite rökförbudet påverkat bingon under dessa första veckor.

Det förekom på sina håll att gäster i slutet av maj sa att nu slutar de spela bingo när det blir rökförbud. Men de flesta som sade det började spela igen några dagar in i juni. Först framåt hösten bör man kunna se vad som hänt inom bingobranschen efter rökförbudet Men nu har vi ju chansen att rekrytera nya icke rökande kunder som tidigare ansett att bingohallar varit alldeles för rökiga.

Alla (nästan) är dock eniga om att förbudet mottagits positivt av gästerna, även de som röker. Det är endast en hall utav dem jag varit i kontakt med där gästerna tycker att rökförbudet varit negativt. På många håll har man avvaktat med att bygga rökrum och låter gästerna gå ut för att röka. Ifall det är positivt eller negativt att ha rökande personer stående utanför ingången till en bingohall kan diskuteras. Det positiva är att förbipasserande ser att det är ett populärt ställe, fast det kanske inte ser lika inbjudande ut för en ickerökare?

Något som de flesta reagerat på är att man nu inte behöver gå och tvätta sig och byta kläder direkt efter att man varit på en rökig bingohall. Dessutom har lokalerna blivit mycket trevligare utan den inpyrda cigarettdoften. Från en hall i södra delen av landet berättar man, att man i samband med rökförbudet gjorde en rejäl tvätt av väggarna. Bakom många lager av ingrodd nikotin visade det sig att väggarna hade en helt annan färg och många kunder frågade ifall man målat om hallen!

Artikeln kommer från svebico.com

SvenskaSpel inför bingo i mobilen

2005-06-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

SvenskaSpel lanserar nu bingo i mobiltelefonen. I midsommar startar spelet företaget räknar med att spelet kommer att bli en succe.

Varje vecka spelar cirka 7000 svenskar bingo på Internet via SvenskaSpel, omsättningen är otroliga 2,5 miljoner kronor per vecka. I och med lanseringen av bingo via mobiltelefonen räknar SvenskaSpel med att antalet kunder som spelar via mobilen kommer att öka.

Under det här året har SvenskaSpels kundbas för spel via mobiltelefonen ökat med över 400 procent och skriver själva i pressmeddelandet att tillväxttakten är stark. I midsommar blir det premiär för spel på bingo via mobilen med SvenskaSpel.

- Mobilerna blir bättre och bättre och idag ser vi på telefonerna som bärbara datorer med vissa kapacitetsbegränsningar, säger Mikael Franzen, chef för SvenskaSpel nya media.

Mikael Franzen konstaterar att SvenskaSpel nu har 5 olika spel för mobila kunder och att det kommer flera. Ett jättespännande steg i utvecklingen. Du kan med mobiltelefonen utmana alla som spelar på internet samtidigt. Det här är helt klart nästa stora steg för oss. För att få spela med mobiltelefonen måste du vara 18 år och ha en GSM-telefon med internetuppkoppling eller 3G-telefoner.

Artikeln kommer från Mobil

Bingolotto i Dalarna läggs ner

2005-06-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolottos kontor i Dalarna läggs ner. Anledningen är vikande försäljningssiffror. Tre anställda får sluta. Förhoppningarna var att Gunde Svan skulle vända Bingolottos vikande trend. Men han lyckades inte. Och Gunde ersätts till hösten av en annan programledare i tv, nämligen Rickard Olsson.

Bingolottos tillbakagång - tv-programmet har inte ens en halv miljon tittare per program - får nu också återverkningar på Dalakontoret. Kontoret, med fem anställda, som ligger i Falun, läggs ner. Två anställda blir kvar, men de ska administreras från Bingolottos kontor i Karlstad.

Läs hela artikeln på sodran.com

Bingo på Radio

2005-06-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

I Stockholm har, som tidigare skrivits, hallarna gått samman om radioreklam för att locka nya gäster till hallarna. I Uddevalla har man tagit det ett steg längre och har under våren spelat bingo via radio.

Det var när Bingo 18:s satellithall i Torps köpcentrum firade ett år som också lokalradion, Radio Bohuslän, var inbjuden. Först hade brickor och instruktioner skickats ut till Bingo 18:s medlemmar och föreningar där det också framgick att man kunde följa spelen via radioapparaterna. I och med att Radio Bohuslän kopplat in sig direkt i högtalarsystemet kunde man sedan under tre timmar få Bingo 18:s utrop till sitt vardagsrum och spela tillsammans med de spelare som satt i hallen. För att få ut eventuella vinster var det bara att skicka eller lämna in kupongen vid ett senare tillfälle. Evenemanget var mycket uppskattat, kanske är det något för andra hallar att ta efter?

Artikeln kommer från svebico.com

Poesibingo

2005-06-14 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det finns många varianter på bingo, musikbingo, kobingo, pedagogisk bingo, bullshit bingo och nu det senaste: Poesibingo.

På Parkteaterns repertoar står att läsa att i Stockholm under sommaren kan man komma till Djurgården för att spela poesibingo. Det går till så att publiken får bingobrickor och får sedan kryssa av ord som de hör medan poeterna läser. När någon har fått en full rad ropar man bingo och avbryter poeten. Poesibingo är, enligt arrangörerna, ett presentationssätt som ställer nya krav på både publik och poeter. Vad händer med en dikt när den under sin dramatiska höjdpunkt avbryts av ett högljutt BINGO!! och en glittrig konferencier som delar ut ett halvkilo kaffe och en vetelängd, hur reagerar man som publik på att både koncentrera sig på dikterna som läses och på att kryssa ord på sin bricka?

Poesibingo är dock inget nytt fenomen, skriver man in ordet i en sökmotor på nätet får man ca 180 träffar och upptäcker att det är en aktivitet som funnits i några år över hela landet. Det är alltid kul när bingo möter nya målgrupper och kanske kan det locka några av poesibingospelarna att prova på riktig bingo.

Artikeln kommer från svebico.com

BIOS nedlagd

2005-06-09 | Bingo · Skriv en kommentar 

Efter tio års verksamhet har intresseorganisationen BIOS lagts ned. Behovet av sammanslutningen har avtagit genom Svebicos fina arbete för bingobranschens bästa.

Den 18-19 november 1995 träffades representanter för ett 20-tal mindre och medelstora bingohallar i Linköping för att diskutera samarbete. Man beslutade då att bilda Bingoarrangörers Intresseorganisation i Sverige. Initiativet kom från Rune Fritz i Huskvarna och Dakons ägare Bob Östlund var också aktiv vid bildandet. Erik Lindh från Uddevalla valdes som den förste ordföranden och den sista var Gunnar Forslund, Eskilstuna.

Medlemskap i BIOS stod öppet för bingoarrangörer som var ideella organisationer eller ägdes av sådana. Meningen var inte att ersätta Svebico utan snarare ett komplement. Syftet med verksamheten var att tillgodose samt byta erfarenheter gällande frågor om spel, organisation, personal, marknadsföring, utbildning, ekonomi m.m. Inom BIOS har man också gjort en del gemensamma inköp av bingomaterial. Tidigare fanns en organisation som hette Folbo med samma inriktning när det gällde medlemskap. Michael Cedstrand från Idrottens Bingo var ordförande i den sammanslutningen.

Den interimsstyrelse som bildades 1995 bestod av Erik Lindh Uddevalla, Berndt Mollstedt Sandviken, Patrik Hämqvist Karlstad, Peter Jonasson Kalmar, Carina Nilsson Jönköping, Pia Eriksson Stockholm och Andreas Glans Stockholm. BIOS har sedan haft möten varje vår och höst på olika platser i landet. Avvecklingsmötet hölls på Bingo Slussen i Stockholm inför Svebicos årsmöte i slutet av maj. Som avslutning planeras nu en konferens för alla både befintliga och tidigare BIOS-medlemmar. Det ryktas om en höstresa till Riga...

Artikeln kommer från svebico.com

Nästa sida »