Ring närmaste bingohall

2005-05-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

I samband med den pågående reklamkampanjen har ett telefonnummer inrättats dit man kan ringa och fråga var närmaste bingohall ligger.

Svebicos rikstäckande reklamkampanj har till syfte att locka nya människor att prova på bingo. Det finns då dels en nyinrättad hemsida som heter www.bingohallarna.se och ett telefonnummer dit man kan ringa och fråga var den närmaste bingohallen ligger. Numret är 020-74 00 00 och kan nås vardagar.

Två dagar kvar!

2005-05-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det är nu två dagar kvar till dess rökförbudet på restauranger och i bingohallar träder i kraft. Idrottens Bingo i Göteborg har förberett sig väl inför den nya situationen.

Sveriges Riksdag har bestämt att rökförbud råder på restauranger och i bingohallar från den 1 juni. Det blir en stor förändring för de som röker, men det verkar som om de flesta accepterar förändringen, något som också hänt i länder som tidigare infört rökförbud. Det hörs tvärt om många positiva tongångar och en utbredd uppfattning är att besökare i restauranger och bingohallar kommer att öka, kanske inte omedelbart men på sikt.

Idrottens Bingo i Göteborg beslöt redan tidigt att se positivt på situationen och uppmuntra både gäster och personal att fimpa för gott. Många i personalen har den 1 juni som sista rökdag och en hel del har redan slutat röka. På Angereds bingo har hela personalen anmält sig till en av kvällstidningarnas sluta-röka-lista.

Robert Frisk, som är marknadsansvarig, berättar också att Idrottens Bingo i sina 13 hallar satsat på nya fräscha rökrum för de gäster som fortsatt vill röka. Inte minst får en av de stora hallarna, Kungshall, ett stort ljust rum med dörrar från fyra olika håll och med vackra runda fönster. Därifrån har gästerna fri utsikt och de kan med lätthet följa spelet.

Artikeln kommer från svebico.com

Bingoreklamen

2005-05-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

Svebicos bingoreklam har rönt uppmärksamhet.

Svebicos reklamkampanj som bygger på mogna damer som har små hemliga förhoppningar på män som heter Bertil, Ivar, Niklas, Gustav och Olof har rönt uppmärksamhet på flera sätt. Förhoppningsvis kommer ett antal nya kunder att besöka våra hallar, men kampanjen har synliggjorts även på andra vis.

En tidning inom reklambranschen som heter Resume, har uppmärksammat bingoreklamen i en artikel. Det är smickrande för upphovsmakarna med tanke på all den reklam som sköljer över landet. I ett TV-inslag från Malmö yttrade sig två kvinnliga politiker (v och mp) negativt om könsdiskriminerande reklam. Efter en sekvens med närmast rena porrbilder, visades våra väldraperade bingodamer, en viss skillnad kan man tycka men ingen av de båda fick godkänt. I ett radioprogram framhölls däremot denna typ av reklam med glimten i ögat, som ett gott exempel där ingen bör känna sig trampad på tårna i diskrimineringshänseende.

Artikeln kommer från svebico.com

Nytt avstamp för BingoLotto

2005-05-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

BingoLotto, folkrörelsernas eget lotteri, beräknas i år ge idrottsrörelsen närmare 500 miljoner kronor. Det är stora och viktiga intäkter som, trots de senaste årens nedgång, fortfarande starkt bidrar till föreningarnas ekonomi.

För att manifestera BingoLottos betydelse har Folkspel, den gemensamma organisationen för folkrörelserna som står bakom bl a BingoLotto, i Mälardalen riktat en uppmaning till föreningarna att inför säsongsavslutningen den 4 juni gå ut på gator och torg och sälja lotter.

- Vi vill ge lotteriet en värdig säsongsavslutning, samtidigt som det förhoppningsvis skall ge både föreningar och lottköpare en kick och en påminnelse om kommande säsongsstart, säger Raul Björk, ordförande i Folkspel Mälardalen.

Hans Hellquist, ansvarig för spel- och lotterifrågor i riksidrottsstyrelsen och nominerad som ordförande i Folkspel, stödjer helhjärtat initiativet.

- Tyvärr har fokus på senare tid legat mer på problemen än på vad BingoLotto faktiskt fortfarande ger våra föreningar. Det är fortfarande landets största folkrörelselotteri och intäkterna därifrån går knappast att ersätta i brådrasket, säger han.

- Jag vill därför uppmana special- och distriktsförbunden att följa Mälardalens goda exempel och mobilisera sina föreningar inför den 4 juni. Låt oss göra säsongsavslutningen till ett avstamp inför nästa säsongs satsning på BingoLotto.

Artikeln kommer från ssdf.se

Rökfri bingo slår hårt mot idrotten

2005-05-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

Den 1 juni är det slutrökt på bingohallarna runt om i Sverige. Branschen räknar med att spelandet kommer minska som följd. En nedgång på 10 procent innebär omkring 100 miljoner mindre i intäkter till föreningslivet.

Rökförbudet innebär att inget bolmande får förekomma i samband med förtäring, servering eller verksamhet. Många bingohallar utrustar nu sina lokaler med separata rökrum för att kunna behålla kundkretsen. Men branschorganisationen Svebico räknar ändå med en nedgång i spelandet.

- Det finns en liten oro eftersom vi har en stor andel rökare bland våra kunder. Samtidigt vet vi att många andra valt bort att komma till oss för att de tycker det är för rökigt, säger ordföranden Krister Fredricson.

Han menar att effekten av förbudet kan komma att påverka Idrottssverige.

- Direkt efter rökförbudet så kommer en del av våra stamgäster sluta eller spela mindre. Det finns en risk att vi kommer tappa i omsättning och då kommer det lokala föreningslivet att drabbas.

Hans Hellquist är ledamot av Folkspel och Riksidrottsstyrelsen med ansvar för idrottens finansiering. Han ger en mörk bild av vad som händer vid en nedgång i bingospelandet.

- En nedgång på 10 procent i hallarna innebär säkert att omkring 100 miljoner

försvinner för klubbarna.

Läs hela artikeln på svd.se

En miljard på spel om spelarna sviker

2005-05-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

Pengar, pengar, pengar. Oron för att Bingolotto skall störta till marken och försvinna ur TV4:s tablå, osäkerhet om regeringens vilja att framledes kompensera så rikligt som de senaste åren. Så kunde man läsa av stämmoläget i Västerås fina kongresscenter i går. Idrottsriksdagen startade och minsann; mitt i pengaoron stegade Bosse Ringholm in - han är ju idrottsminister nu - och talade som om han alltjämt hade hand om rikets finanser. En miljard står på spel.

Läs hela krönikan på sydsvenskan.se

Så viktigt är Bingolotto

2005-05-14 | Bingo · Skriv en kommentar 

Vad betyder Bingolotto för idrottsrörelsen och föreningslivet? Vad betyder Bingolotto för TV4, reklamköpare, sponsorer och tv-tittare? Bagatell eller väsentlighet...?

Bingolotto är ett av tv-underhållningens genom tiderna populäraste program, eller åtminstone, har varit. Tittarsiffrorna dalar, tillika lottförsäljningen. En nedläggning av Bingolotto som marknadside skulle medföra ett stort ekonomiskt avbräck för framför allt idrottsrörelsen, men också för en del andra ideella organisationer.

Bingolottos totala marknadsvärde har missbedömts av TV4-ledningen som tydligen saknar normalbegåvade koordinatorer och analytiker. Ett faktum som återspeglas i vikande tittarsiffror och mindre sålda lotter.

Nu byter man programledare, den tredje i raden och tillför en fjärde. Om det kan rädda Bingolotto som programide återstår väl att se.

Läs hela insändaren på arbetarbladet.se

Gav bort superchans-lott

2005-05-11 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Lotten som kan inbringa nio miljoner kronor låg på hans bord. Nu ligger den på ett annat bord och på söndag ska Ritva Hakelinen snurra på hjulet och kanske bli många miljoner kronor rikare.

Bingolotto vaskade fram namnet på den kvinna som på söndag har chansen att snurra till sig nio miljoner kronor på hjulet. Ritva Hakelinen själv har BLT inte lyckats nå för en kommentar. Däremot har sökandet efter vinnaren varit intensivt och en kort stund såg det ut som om vinnaren var en man.

Men denne man är mycket förtegen.

-Den har legat på mitt bord, nu ligger den på ett annat, säger han kort och väljer att vara helt anonym

Lotten, som i förra veckans program drogs för att ge lottägaren en supechans i Bingolotto, har sålts av Olofströms Hockeyklubb och var en av fyra som hamnade på bordet hemma hos den hemlighetsfulle Olofströmsbon. Han prenumererar sedan många år tillbaka på lotter eftersom hans barn är aktiva inom klubben.

Läs hela artikeln på blt.se

Tv-lotteri med frågesport utmanar Bingolotto

2005-05-09 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Gert Eklunds planer på ett nytt stort tv-lotteri blir allt mer konkreta. Bingolottos skapare håller på att få med sig både idrottsrörelsen och en stor tv-kanal på iden.

Gert Eklunds comeback hänger ihop med Bingolottos kris och de stora problemen för dess ägarbolag Folkspel, som GP tidigare har berättat om.

De sinande intäkterna från Bingolotto oroar föreningslivet. Därför knyts stora förhoppningar till Gert Eklund, som har rykte om sig att vara superentreprenör i branschen efter succen med Bingolotto.

Läs hela artikeln på gp.se

Bingolotto från succe till kris

2005-05-04 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Från folkkäre Leif Loket till populäre Lasse Kronér till goe Gunde Svan till en slusk. Eh, jo. Jag placerar nog ett frågetecken efter det sistnämnda.
Men det verkar som om Bingolotto jobbar hårt på att sunka till programmet. Förmodligen ytterligare ett led att köra in det på tv:s definitiva bakgård, där det så småningom kommer skrotas ihågkommen av få. Saknad av färre.
Studerar man programledarna som passerat revy i Bingolotto, så har det handlat om kostym och idel leende. Det har varit klämkäckt, folkligt och glatt. Ibland överdrivet, för sanningen är att programmet inte glatt speciellt många. Framför allt inte de senaste åren.
Med Rickard Olsson gör man nu en desperat satsning. Visst. Erfaren från Bullen, Söndagsöppet och Nyhetsmorgon är det en man med goda vitsord.

Läs hela artikeln på expressen.se

Nästa sida »