Regeringens spel- och dubbelmoral

2005-04-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det råder monopol på den svenska spelmarknaden. Det är inte lagligt för några andra spelföretag än statens eget SvenskaSpel att verka i Sverige. Vår socialdemokratiska regering hänvisar till spelandets negativa sidor när den förbjuder andra att öppna spelbolag i Sverige.

Statliga SvenskaSpel får finnas - och även marknadsföra sig ganska aggressivt. Stora affischer lockar oss till spel med höga vinster. Konkurrens i form av företag som Unibet får inte tillstånd att verka i Sverige. Marknadsföring sker genom tv-kanaler, som sänder från utlandet, för att inte monopolet ska slå till. Speldjävulen drabbar nog inte oss svenskar om spelandet sker på statens bolag, men tydligen om vi spelar på privata spelbolag.

Läs hela artikeln på ystadsallehanda.se

Folkspel kan flytta TV4s Bingolotto till annan kanal

2005-04-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolottos kris blir allt djupare - och samarbetet mellan TV4 och Folkspel präglas av olika viljor. Nu är det oklart om TV4 får behålla programmet.

De omfattande förändringarna har inte räddat TV4s forna flaggskepp Bingolotto. Programmet fortsätter att tappa tittare, lottförsäljningen sjunker och ytterligare ett nytt åtgärdspaket står för dörren.

I kulisserna präglas samarbetet mellan TV4 och Bingolotto-ägaren Folkspel av olika viljor. Folkspel har bland annat ett önskemål om att programmet flyttas tillbaka till lördagar.

- Lördagarna är en bättre dag ur lotteriets synpunkt, eftersom det innebär att föreningarna har lättare att nå de spontana köparna. Detta eftersom folk är ute och rör sig mer på lördagarna jämfört med på söndagarna, säger Folkspels vd Leif Flatow.

TV4 vägrar dock att flytta tillbaka Bingolotto till lördagarna. Detta eftersom kanalen har en helt annan agenda än Folkspel.

Läs hela artikeln på dagensmedia.se

Hon spelar bort sin pension på nätet

2005-04-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

Ingrid är en av dem som blivit beroende av nätspel. Och kvinnor spelar allt mer, enligt en rapport från Svenska spel. Det började med att sonen spelade om pengar på nätet och nyfikenheten väcktes. Ingrid, 55, ville se vad det var och öppnade ett eget spelkonto på Svenskaspel.se. Något år senare är hon fast.

- Jag har spelat bort över 100 000 kronor och har försökt att lägga av men det går inte, förklarar hon.

Att hon är spelberoende har hon redan erkänt för sig själv. Nu vill hon varna andra för det snabba spelandet på internet.

- Det ligger ett sådant förnekande i det här. Jag har försökt att varna folk och tagit upp ämnet i bingochatten flera gånger. Men det är ingen som lyssnar.

Läs hela artikeln på idg.se

Bingolotto kvar på söndagar

2005-04-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolotto kommer att ligga kvar på söndagarna.

- Det finns inga som helst planer att flytta programmet och det vet Folkspel, säger TV 4:s programchef Anders Knave.

Avtalet mellan TV 4 och Folkspel löper ut vid årsskiftet, just nu ser parterna över programmets förutsättningar och jobbar hårt med det innehållsliga.

- Vi måste hitta en positiv trend så att vi får en förlängning på avtalet.

Ger ni upp avtalet om ni inte hittar den trenden?

- Nej, det kanske vi inte gör, men vi tittar väl på andra tablåplaceringar som inte är prime-time, säger Anders Knave.

Folkspels önskemål om att flytta programmet till lördagar, är helt otänkbart för TV 4.

- Vår Movie night på lördagar fungerar fruktansvärt väl. Vi kommer inte att ändra vårt lördagsupplägg, säger Anders Knave.

Läs hela artikeln på gp.se

Bingolottos ras fortsätter

2005-04-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolotto tappar tittare. Hittills i år har ytterligare 250 000 tittare svikit programmet och lottförsäljningen går ner. Nu utvärderas konceptet och före sommaren ska det finnas förslag på åtgärder.

Bingolotto fortsätter att tappa tittare och försäljning. Detta trots ständiga förändringar och ansiktslyft. Bort med artister, tillbaks med artister. Byte av programledare, sändningstid och sändningsdag. Ingenting tycks hjälpa. Programmet fortsätter att backa.

Under perioden januari till och med april förra året såg i genomsnitt 864 000 tittare programmet. Motsvarande siffra för i år är 617 000. Alltså en minskning med nästan 250 000. Men fortfarande finns de som tror på programmet och som vill fortsätta att satsa.

- Bingolotto är fortfarande ett stort lotteri och ett stort tv-program. Men man ska komma ihåg att vi var exempellöst framgångsrika under 90-talet, säger Folkspels vd Leif Flatow.

Läs hela artikeln på gp.se

Automatbingo i Märsta

2005-04-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

I fredags var vi några pojkar som slank in på automatbingohallen i Märsta, en ort som ligger mitt emellan Stockholm och Uppsala. P-G Däumichen och Claes Lundberg från 69:an Bingo gick emot nedläggningsströmmen och öppnade en ny automatbingohall i centrat för cirka tre månader sedan.

Väl inne i hallen togs vi emot av en trevlig ung man, Pascal tror jag att han heter, som såg oss för presumtiva bingospelare och som erbjöd sig att visa hur spelet går till. Hans bredvillighet att hjälpa till blev inte mindre när vi talade om att vi också tillhörde branschen. Hallen hade cirka 100 platser med ett antal Databingo-bord inräknade. Vid det här tillfället fanns 20 bingospelare i lokalen.

Intressant är att hallen redan från starten har haft ett speciellt rökrum. Det ansågs som onödigt att svärta ned bingohallen bara ett halvår innan rökstoppet. Rökrummet var ganska spartanskt inrett med ett par höga bord och stolar av Miss Vegas-typ. Pascal berättade att kunderna tyckte att det var mycket trivsamt att kunna prata bort en stund med varandra över en cigarett. Det låter väl positivt!

Artikeln kommer från svebico.com

Tony snurrade hem två miljoner i Bingolotto

2005-04-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Tony Lundh från Piteå vann 2 250 000 kronor i går kväll när han i direktsändning snurrade på Bingolottos "Superchansen"-hjul. Vinstpengarna delar han med sin syster och sina föräldrar.

Det var en glad, uppsluppen och omtumlad Bingolottovinnare som talade med PT efter gårdagens direktsändning av Bingolotto i TV 4.

- Det kommer nog att ta ett tag innan jag har hunnit smälta det här, säger han.

Tony Lundh är en trogen Bingolottospelare, som så gott som varje vecka spelar tillsammans med sin syster och sina föräldrar. Förra söndagen var det deras lottnummer som kom fram i tv-rutan när kommande veckas deltagare i "Superchansen" lottades fram.

- Det har varit en lång vecka i väntan på att vi skulle få åka ner till Göteborg, berättar Tony Lundh.

Läs hela artikeln på pitea-tidningen.se

Säkert vårtecken

2005-04-20 | Bingo · Skriv en kommentar 

Är det inte tranorna som skränar vid Hornborgasjön, så är det bilbingona som tutar och för oväsen. Båda företeelserna är i varje fall säkra vårtecken och i söndags var det årspremiär för bilbingon i Gunnarstorp. Idrottsföreningen vet nu vad de har att göra 27 söndagar framåt med final den 16 oktober.

Bilbingo är ett trevligt utflyktsmål där man kan fördriva några eftermiddagstimmar på söndagarna. Gunnarstorp IF ändrar inte på sitt koncept från tidigare år frånsett att man flyttar starttiden från 15.00 till 14.00 för att folk skall hinna hem och följa Bingolotto på TV. Den minnesgode kommer ihåg att det för drygt 40 år sedan var Gunnarstorps IF som introducerade bingospelet i Sverige.

Artikeln kommer från svebico.com

Svår bricka

2005-04-19 | Bingo · Skriv en kommentar 

Häromdagen kom det in en tjej som brukar spela bingo i Kungshallen, Stockholm tillsammans med sin kille. Hon köper två brickor och han en. När spelet börjar visar det sig att killen inte hinner med på sin enda bricka. När spelet bryts börjar tjejen skälla på sin kille för att han inte klarar en bricka, hon har ju inga problem med två. Varpå killen helt lugnt svarar henne, "men jag har ju en mycket svårare bricka.

Detta guldkorn kommer från svebico.com

Smirting

2005-04-15 | Bingo · Skriv en kommentar 

Smirting är en mix av orden smoking och flirting och det är något som vi kanske kan förvänta oss i bingohallarna efter rökförbudet, som träder i kraft den 1 juni. Ska du med ut och röka? är nog ett av de vanligaste sätten att inleda en kontakt med, det vill säga om man är rökare och det är ju påfallande många bingokunder.

Det här fenomenet har blivit vanligt på restauranger i Norge, som har rökförbud sedan förra sommaren. Själv har jag i 65 år tvekat att både börja röka och spela bingo, men det känns som det är dags att slå till nu. Ska vi ta en cigg under Gruvan, jacken är ju ändå så låg ?

Ytterligare ett par konsekvenser av rökförbudet i Norge har förmärkts. Nattklubbarna har tvingats sätta upp doftsprejmaskiner för att dölja de mänskliga utsöndringar som röken tidigare dolde. Dessutom, vilket verkar lovande för oss, visar de norska erfarenheterna att folk dricker mer för att hålla rökbegäret stången. Så frågan är nu om vi skall uppmuntra den sistnämnda yttringen och göra rökrummen tråkiga för att folk skall spel mer, eller om vi skall inbjuda till tete-a-tete i bingohallen genom litet mer romantiska rökutrymmen.

Artikeln kommer från svebico.com

Nästa sida »