Tänk efter innan du prenumererar

2004-11-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Om du prenumerar på bingolotter är det inte säkert att du får några. Helt säkert är att du erhåller hotelsebrev med inkassoåtgärd från intrum-justitia. Lika säkert är att du informeras om att vinsterna spärras, att du får inkassokrav från justitia och att du därefter blir registrerad som försumlig i olika kreditregister. Sannolikt även i kronofogdens register. Därefter anses du inte kreditvärdig och kan inte få lån eller krediter. Tro inte att du kan erhålla rättelse hos bingolotto (Folkspel service i Sverige AB). De besvarar inte ens brev. Bingolotterna behöver inte ens levereras för att "beställaren" skall faktureras. Lotterna kan också försvinna efter leverans. Att så kan ske bortser bingolotto från. Tänk före om du inte vill straffas efteråt.

-- Prövad jämte

Insändaren kommer från op.se

Ingen bingo för barn under 18 år

2004-11-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Svebico, Sveriges bingoarrangörers centralorganisation, har aldrig uttalat att minderåriga i något sammanhang får spela bingo. Svebico har ett för branschen gemensamt kvalitetsledningssystem som reglerar åldersgränser.

Minimiålder för deltagande i allt spel är 18 år. Ålder ska vid anfordran styrkas med legitimation.Tillträde får endast personer som deltar i spelet, tillfälligtvis kan minderåriga medfölja målsman.

Krister Fredricson

ordförande, Svebico

Svar på tidigare insändare på arbetarbladet.se

Det finns bestämmelser för spel

2004-11-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Angående insändaren där någon var upprörd över att funktionärerna vid bingospel inte fick spela. För detta finns bestämmelser från länsstyrelsen: "Anställda eller funktionärer hos den som anordnar bingospel får icke delta i spelet eller kontrollant", ej heller stå och bläddra i brickhögen som ligger framför den säljare som sitter där. Det ser illa ut det är ju våra pengar det rör sig om.

Trots detta fortsätter de som jobbar med bingospel i Östjämtland att spela. Gäller inga lagar som rör spel där? Jag har spelat i Häggenås i 20 års tid. Där är spelet mycket korrekt, och så ska det vara.

Insändaren kommer från op.se

Tillsyn av förströelsespel

2004-11-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

Från och med årsskiftet är det Lotteriinspektionen som ger tillstånd och utövar kontroll över förströelsespel. Tidigare låg detta på kommunerna. Förströelsespel är spelautomater som inte får ge vinst eller vinst endast i frispel, men ändå beräknas branschen omsätta miljardbelopp.

Den tekniska utvecklingen har resulterat i att automaterna lätt kan ställas om, det är enkelt att skapa nytt innehåll i en befintlig automat och anordna spel om pengar. Det rör sig om stora pengar och flera grupperingar inom den organiserade brottsligheten är involverade i den lönsamma verksamheten

Till syvende och sist kan ändå det illegala spelandet endast lösas polisiärt, men förhoppningsvis hjälper en samlad tillståndsgivning och tillsyn till i det avseendet. För oss inom bingon är varje åtgärd att stävja olagligt spel välkommet.

Artikeln kommer från svebico.com

Nytt bingosystem på Idrottens bingo

2004-11-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

Idrottens Bingo i Göteborg har fått tillgång till ett nytt bingosystem, som man nu under ett sex månaders provtillstånd använder i en sammankoppling mellan hallarna i Angered och Alingsås. Marknadsansvarige Robert Frisk säger att systemet fungerar alldeles utmärkt och att man nu kan utveckla spelet på det sätt man själv vill. Vikom, moderbolaget inom GDIF, står som ägare och utvecklare av det nya kontrollsystemet.

En nyhet som nu möjliggjorts är spelet Färgchansen, som går till ungefär som Färgfemman i Bingolotto. Den som vinner full bricka får välja ut fem nummer från vinstbrickan som matas in i datorn och kommer upp i luckform på TV-skärmen. Under varje lucka finns ett belopp och en färg. Så länge vinnaren väljer luckor som har olika färger adderas vinsterna. Så fort en färg kommer upp för andra gången avbryts lucköppningen.
Den här typen av spel med luckor, lyckohjul och liknande har länge funnits som önskemål i många bingohallar. Detta har nu möjliggjorts i Göteborg. Vikoms inträde på arenan betyder att vi nu har tre tillverkare av bingoutrustning i landet. Huruvida det också kommer att finnas tre rikstäckande leverantörer återstår att se. Till att börja med måste man kanske avvakta utfallet av provtillståndet.

Artikeln kommer från svebico.com

De anhöriga får ta smällen

2004-11-23 | Bingo · Skriv en kommentar 

De anhöriga till spelberoende drabbas hårt av missbruket men glöms oftast bort och får ingen hjälp.

- Det borde finnas permanenta grupper för anhöriga, säger en kvinna som lever tillsammans med en man som har svårt att hålla spelbegäret inom rimliga gränser.

- Man får aldrig bli medberoende, aldrig låna ut pengar, aldrig betala hans räkningar.

Kvinnan, som vi kan kalla Diana, är luttrad efter flera återföreningar och löften om bättring från sin partners sida.

- I dag har jag insett att jag inte är ensam om mina upplevelser och att det inte är jag som ska skämmas, säger hon efter den anhörigträff som hölls i lördags i Linköping.

Läs hela artikeln på corren.se

Ny regel antagen

2004-11-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

I onsdags tog Riksdagen beslutet om att överskottet från värdeautomaterna Miss Vegas skall få räknas in i en bingohalls avkastning. Det är ett viktig beslut för bingon i Sverige. Hallarna förväntas ge ett visst överskott för att tillstånd skall meddelas och detta underlättas genom denna nya regel, som gäller från årsskiftet. Många föreningar kan nu andas ut och fortsatt se fram emot ekonomiskt tillskott till sin ungdomsverksamhet. Beslutet är också en fjäder i hatten för Svebicos styrelse, som kämpat hårt för att få igenom förslaget.

Texten kommer från svebico.com

Reklamkampanj för bingo

2004-11-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

Söndag den 21 november startar en rikstäckande reklamkampanj genom bingobranschens riksorganisation Svebico. Annonser kommer att finnas i Aftonbladet, Expressen, GT och Kvällsposten den 21 och 28 november samt den 5 december. Dessutom i PRO Pensionären den 7 december.

Varje annons innehåller en värdecheck som berättigar till en spelbricka/spelbrickor till ett värde av 20 kr. Annonsen, som visar en bild av Leif Loket Olsson och en glad kvinna, har budskapet Roligare med riktig bingo. Svebicos styrelse hoppas att så många som möjligt skall nappa på erbjudandet och att nya grupper skall upptäcka vad alla bingospelare vet, nämligen att hallbingo är riktig bingo!

Artikeln kommer från svebico.com

För en gångs skull kan det vara värt att köpa tidningen. Eller varför inte flera ex...?

Falska förespeglingar på nätet

2004-11-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

Kan slumpen vara på spelarnas sida enbart när de spelar gratis provspel? Ja, det visar en undersökning gjord i Kanada. Fast egentligen är det naturligtvis inte så, i stället beror ”turen” på att spelsidorna på Internet ger mycket högre vinstchanser vid provspel, än när man spelar på verkligt om pengar. Det är ett smart, men fult sätta att locka spelkunder.

Forskare i Quebec har provspelat enarmade banditer på 117 spelsidor på Internet. Under de kostnadsfria provspelen var det ofta lätt att gå med vinst, men när forskarna sedan övergick till att satsa pengar vände lyckan. ”Turen” återkom inte förrän man åtgick till de kostnadsfria provspelen.

Snabba belöningar under provspelet genom vinster och meddelanden som ”Du är en av våra smartaste provspelare” lockar till spel om pengar. Därefter kan spelbeteendet upprätthållas med slumpmässiga, men inte alls lika täta belöningar (vinster) säger Per Carlbring vid Uppsala Universitet. Han säger vidare att just sådana här falska budskap förstärker de vanföreställningar som nästan alla problemspelare har. Nämligen att det går att påverka slumpen. I bingons barndom fanns det ett osvikligt sätt att bryta oturen och det var att gå ett varv runt sin stol. Eftersom detta sällan ses praktiseras längre får man anta att inte ens det påverkar slumpen.

Artikeln kommer från svebico.com

Nya regler för bingospel

2004-11-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingohallar som går knackigt får en ny chans. Riksdagen beslutade på onsdagen att överskottet från värdeautomater i hallen ska få räknas in i avkastningen.

Bingospelandet har minskat i omfattning och flera föreningar har svårt att klara avkastningskravet. I många hallar har AB SvenskaSpel placerat ut värdeautomater, så kallade Miss Vegas-automater, och bingohallarna får från den 1 januari räkna in all spelverksamhet i sitt underlag.

Samtidigt tar Lotteriinspektionen över tillsynen från socialnämnderna av så kallade förströelseautomater som flipperspel. Orsaken är att kommunerna brustit i tillsyn vilket utnyttjats av marknadens aktörer.

Kristdemokraterna och vänsterpartiet varnade för att lagändringarna kan öka spelberoendet.

Artikeln kommer från PiteåTidningen

Nästa sida »