Kometbingo med Jackpot live

2004-10-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

SvenskaSpel har ett utbud på sin internetbingo som Svebicos hallar näppeligen kan matcha. De erbjuder Klassisk bingo-singelspel, Klassisk-gruppspel, Variantbingo singel och grupp samt Mönsterbingo singel- och gruppspel. Tyvärr är jag inte riktigt klar på vad de olika spelen innebär, men det kanske någon av er som eventuellt läser detta vet? Hur som helst ser det imponerande ut.

Kometbingo med Jackpot live ingår i kategorin Klassisk bingo, gruppspel. Det går till precis som i en bingohall. Vinstutspelet är direkt beroende av hur många insatser varje spel har. Den som först får Bingo tar hem vinsten. Vid Jackpottbingo går en del av insatsen i varje spel till att bygga upp potten och den som får Bingo inom 10 drag tar hem jacken. Man kan välja mellan att själv markera dragna nummer eller automatisk markering. Vid Bingo klickar man på en speciell knapp, men missar man det känner datorn automatiskt av vinsten. Brickan kostar 10 kr och ett nytt spel börjar var femte minut.

SvenskaSpel har helt klart koll på läget, dom vet hur bingospelet fungerar och har säkert mycket större möjligheter att utveckla spelet rent tekniskt än den traditionella bingon har. Det som började som en blygsam spärr mot utländska aktörer håller nu på att bli en väl utvecklad spelverksamhet. Huruvida man sökt medlemskap i Svebico står i skrivande stund ej klart.

Artikeln kommer från svebico.com

Ingen har sett röken av bestämmelserna

2004-10-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Inom restaurangvärlden är man orolig inför rökförbudet som träder i kraft den 1 juni nästa år. På Folkhälsostämman i förra veckan framkom nämligen att det ännu inte är någon som vet hur rökrummen skall utformas. Det finns heller inga pengar avsatta för information om den nya lagstiftningen. I Norge satsade man 10 miljoner på information (och ändå blev det pannkaka).

Det enda som är sagt, är att rökrummen inte får vara större än 25 % av serveringslokalen, men heller inte för små. Det är anvisningar på litet för lösa boliner för att göra en så pass stor investering. Och hur gör en restaurang som tar uppemot 1000 personer? Skickar ut rökarna på gatan? Saken blir inte lättare av att krögaren ställs till ansvar om någon röker utanför rökrummen.

Det som står helt klart är att det är rökförbud på alla ställen där mat eller dryck säljs för att intas på stället. Undantag gäller särskilda rökrum. I rökrummen får ingen annan verksamhet pågå, personal får inte vistas där. En bingohall är ju ingen krog, men det går inte att komma ifrån att vi vanligen serverar mat och dryck. Och om vi inte skulle servera mat och dryck, så är väl ändå andemeningen, att det är personalen som skall skyddas. Eller?

Artikeln kommer från svebico.com

Bingo för Gunde – gästas av Cliff

2004-10-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Cliff Richard besöker Bingolotto den 6 november. Livemusik är annars ett borttaget moment i höstens säsong, men den 6 november är det Guldkväll i Bingolotto och då gästar förutom Richards flera andra artister programmet.

Samma kväll hoppar även Agneta Sjödin in som Gunde Svans medhjälpare i programmet.

Artikeln kommer från aftonbladet.se

Raset för Bingolotto fortsätter

2004-10-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Raset fortsätter för Bingolotto. På bara ett år har lottförsäljningen sjunkit med 25 procent i Dalarna.

- Jämfört med resten av landet är det bra siffror, säger Anders Lindqvist, säljchef på Folkspel.

Varje vecka säljs mellan 35 000 och 40 000 bingolotter i Dalarna. För ett år sedan låg siffran på 50 000 per vecka. Året dessförinnan på 60 000.

- Det är ett stort tapp. Ändå visar Dalarna bäst siffror i landet just nu, säger Johan Lindqvist, säljledare på Folkspel.

Omkring 490 föreningar och klubbar i länet säljer bingolotter i dag. För två år sedan var de 550. Ungefär 65 föreningar har slutat med försäljningen och gått över till annat för att få ihop pengar till klubbkassan. 65 har tillkommit, enligt Johan Lindqvist.

- Föreningslivet i Dalarna fick 15:70 kronor per såld lott förra året vilket betyder cirka 40 procent i återbäring, säger han.

Läs hela artikeln på sodran.com

Frågorna som knappt någon ville svara på

2004-10-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolotto är en känslig fråga. När tidningen skickade ut en enkät om försäljningen i Dalarna vägrade idrottsföreningarna att svara.

- Enkäten vinklade Bingolotto negativt och det ställer vi inte upp på, säger en av Mora IK:s försäljare.

Genom enkäten till lokala idrottsföreningar ville vi veta hur viktig försäljningen var för verksamheten och vad en nedläggning av programmet kunde innebära.

Men svaren uteblev. Av över 100 utskick kom bara 18 svar. Trots att också påminnelser till vissa föreningar skickades ut.

En av personerna som inte ville svara på enkäten var Ingvar "Nille" Niilimaa i Mora som varje vecka säljer mellan 400 och 500 lotter för Mora IK.

- Det var en klart negativ vinkling på enkäten och det ställer jag inte upp på. Bingolotto går åt skogen av all negativism, säger Ingvar Niilimaa.

Han menar att skriverier som fokuserar på att det går dåligt för Bingolotto skadar programmet ännu mer. Dessutom har många inom föreningslivet en negativ inställning till försäljningen vilket ger ytterligare problem.

- Lite elakt kan man säga att de får skylla sig själva att försäljningen går trögt. Med rätt engagemang i föreningarna kan Bingolotto bli stort igen. Det finns mängder av föreningar där man inte stöttar sina försäljare, säger Ingvar Niilimaa.

Läs hela artikeln på sodran.com

Bingon återuppstår på Furulund

2004-10-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

På torsdag startar föräldraföreningen Notstödet bingospel på dansstället Furulund. Man kör på försök fram till jul och både föräldrar och elever från musiksskolan ska hjälpa till.

I nästan tio års tid arrangerade Örkelljunga volleybollklubb bingospel på Furulund. Trots att 180-200 personer dök upp varje torsdag gick det hela i graven vid årsskiftet. Brist på funktionärer och för låg vinst låg bakom beslutet.

Nu väljer föräldraföreningen Notstödet att göra ett försök. Brist på bingo-utropare tror man inte ska behöva uppstå.

- Nej, vi är en stor förening med många aktiva. Även de äldre ungdomarna i Paradorkestern ska hjälpa till och vi har gjort upp arbetsscheman, förklarar Susanne Karlsson, som utsetts till lotteriföreståndare.

Läs hela artikeln på hd.se

Fyran granskar och blundar

2004-10-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

Spelmissbruk är inte någon ny företeelse men har på senare tid blivit mer uppmärksammat, mer fokuserat på än det tidigare varit. Kanske för att det är ett socialt problem som både ökar i omfattning och sjunker i åldrarna.

Kalla faktas reportage i början av veckan var intressant, väckte frågor och gav även en del svar. Men inte alla.Var fanns spegeln, den som kunde riktas mot den egna kanalens eventuella roll? I dag vet vi att ingen annan tv-kanal sjunger de olika spelens och spelformernas lovsång som TV 4.

I dag vet vi att TV 4 är en av de marknadskrafter som starkast styr och påverkar allehanda olika spels expansion. Det är allt från trissdragning på morgonen till Keno. Det är hundar och hästar och söndagsbingo och Bingolotto. Lägg därtill spelbolaget varje kväll i TV 4 plus så är fyrans roll i sammanhanget inte alls så ringa, närmast tyst, som Kalla faktas spelgranskning kunde ge sken av.

Spelbolaget är svensk televisions enda program i sin genre i dag med allehanda tips och råd. Dubbelmoral?

Läs hela krönikan på sodran.com

Föreningarna oroas över Bingolotto

2004-10-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolotto har gjorts om i höst, men föreningarnas oro för minskade inkomster kvarstår. Verksamheten och anläggningarna är det som får stå tillbaka för Smålands fotbollsklubbar om försäljningen inte repar sig i höst, efter en dålig vår.

- Bingolotto är livsviktigt. Det räcker att konstatera att fotbollsklubbarna i Småland fick in 40 miljoner kronor förra året. Vi är oroliga, säger Börje Eriksson, vid Smålands Idrottsförbund.

En av skälen som brukar föras fram till den minskade försäljningen är att programmet flyttat från lördagar till söndagar på programtablån. Den 6:e november sänds programmet på en lördag och den 24:e oktober sänds program nummer 500:a.

- Vi kavlar därför upp ärmarna nu för att visa att många faktiskt vill se Bingolotto på lördagar. Då kan programmet överleva, säger Börje Eriksson.

Läs hela artikeln på smp.se

Andra alternativ till Bingolotten

2004-10-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolotto-köp har under det senaste året varit en het potatis.
Föreningarna vill att medlemmarna skall fortsätta att köpa för att stödja sin förening. Många har tröttnat på Bingo-Lotto och vi skall inte glömma bort att trogna Bingolotto-köpare samt Bingolotto-försäljare under cirka femton år har givit ett gott tillskott till föreningslivet. TUSEN TACK!
För dem som har tröttnat på Bingo-Lotto finns det alternativ till att hjälpa föreningslivet!
Ingen skall behöva känna sig "tvingad" att köpa vecka efter vecka. Däremot kan "frivilligheten" att köpa "skraplotter" till exempel Sverige-lotter a 25 kronor/st, kännas bra och vara ett nytt alternativ till Bingo-Lotto.
Sverige-lotterna gynnar också föreningslivet och Du kan välja tillfälle och antal (exempelvis vid besök på expeditionen, vid föreningsaktiviteter, vid medlemsmöten, julfester etcetera)
Om det är vinst så ser Du det direkt och även om det är en nit så kan Du känna att Du har lämnat Ditt bidrag om Du köper Dina Sverige-Lotter via föreningen!

"Bingo-Lotta's" insändare kommer från ystadsallehanda.se

Fler borde vinna

2004-10-15 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Varför allt detta tjat om och kring Bingolotto? Det är ju inget tvång att spela. Hur klarade sig föreningarna ekonomiskt innan Bingolotto startade.

Fiasko kan man väl inte kalla nuvarande koncept på programmet. Nu är det bingo, lotteri och spel från början till slut och inte försvinner hela kvällen heller.

Bra, bra, allt ståhej med orkestrar och artister, där de kvinnliga artisterna borde hållit sig till att uppträda på nattklubb. Kjolar som slutar vid grenen, överdelar som visar naveln ofta piercade.

Gamla människor bör inte bli påtvingade att se sådant i sitt eget hem. Tack och lov är den tiden förbi. Gunde är en bra programledare för Bingolotto, Lasse Kronér och Loket var också mycket behagliga men att efterträda Loket kan inte ha varit det lättaste.

Läs hela insändaren på falukuriren.se

Nästa sida »