Vann halv miljon på Bingolotto

2004-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Söndagens höstpremiär av Bingolotto kunde knappast ha börjat bättre för Elsie Holmberg från Rödeby. I direktsändning från Göteborg kammade hon hem hela 494 000 kronor i det nya spelmomentet Banken. Direkt efter storvinsten gratulerades hon av den nya programledaren Gunde Svan.

Artikeln kommer från blt.se

Bingostatistik

2004-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingorama

Lotteriinspektionen har sammanställt hur svenskarna har spelat under åren 1995-2002 i en broschyr som finns på deras hemsida. I denna kan man bland annat läsa att svenskarna lade ut totalt 4 626 miljoner på bingospel under 2002. Av dessa pengar är den del som återgår till spelarna är 43% för BingoLotto, men hela 67% för övrig bingo!

Sammanställningen för 2003 visar att bingospel tappat 2% i omsättning 2003 jämfört med 2002. Motsvarande siffror för BingoLotto visar på hela -22%.

Största spelform 2003 är Jack & Miss Vegas med en omsättning på hela 6919 miljoner!

Lotteriinspektionens hemsida

Statistik 1995-2002

Statistiken 2003

Riksettan – uppdaterad hemsida

2004-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Riksettan har uppdaterat sin hemsida, med riktigt lyckat resultat. Du finner bland annat information om hallen, bingonyheter och "några ord om spelberoende". Dessutom finner du utomordentligt utförliga spelplaner med beskrivningar av spelen. Ett föredöme!

SvenskBingo önskar er lycka till med nya hemsidan!

Utan lott ingen vinst

2004-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

I bingohallen hör man många förklaringar till varför man inte vinner; otursdag, dålig personal, riggad slumpgenerator, det är bara dom på rökavdelningen som vinner och så vidare. Men när man väl vinner är det inget snack, vinstbrickan ligger framför en på bordet och vinsten utbetalas per omgående.
Annat är det med lottköp. Förra året glömde spelare att hämta ut vinster hos SvenskaSpel för 40 miljoner kronor! Antingen har man kollat lotten felaktigt eller så har den bara försvunnit. I detta sammanhang är förklaringarna, eller snarare bortförklaringarna, legio. Tommy Wahlgren berättar om en man som påstod sig ha en Trisslott med tre TV-rutor, som innebär en vinst mellan 50.000 och 5 miljoner kronor. Oturligt nog hade hunden ätit upp lotten. En annan person hade av misstag murat in en Penninglott med högvinst när han byggde sitt hus. Han undrade om SvenskaSpel kunde betala ut vinsten, för inte skulle han väl behöva riva huset...

Artikeln kommer från svebico.com

Tittarna svek Bingolotto

2004-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Det blev en tittarmässig flopp när Bingolotto hade nypremiär i söndags. Endast 700 000 hittade till programmet som normalt når över miljonen tittare.

- Det var en mycket bra start säger Anders Knave, underhållningschef på TV4.

Kanske konkurrensen från OS-avslutningen för hård, eller så var tittarna helt enkelt inte intresserade. Faktum kvarstår att Bingolottos premiärpublik nästan halverats - från att normalt ses av dryga miljonen var det bara 605 000 tittare som såg första timmen. Efter Nyheterna ökade publiksiffran till 700 000.

Men TV4 ledningen är trots det oerhört nöjd med premiären och rosar Gunde Svans insats.

- Inget ont om Lasse eller Leif, men Gundes äkthet är svår att slå, säger Anders Knave.

Läs hela artikeln på gp.se

Trög start för Gundes “Bingolotto”

2004-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

På söndagskvällen ledde Gunde Svan "Bingolotto" för allra första gången. Sändningstiden var densamma som tidigare, men programmet har gjorts om rejält. Höstsäsongen ska bjuda på mer inriktning på idrotten och musiken har kastats ut. Än så länge är det nya konceptet ingen större succe, som mest sågs söndagens program av 700 000 tittare. Det är en siffra i nivå med de sämre noteringarna under vårsäsongen som kantades av såväl krisstämpel som programledaravhopp.

Konkurrensen från övriga kanaler var inte heller exceptionellt hård. Sändningarna från OS i SVT lockade samtidigt dryga miljonen tittare. Längre fram i höst ska "Bingolotto" konkurrera med Kattis Ahlströms "Tv-huset".

Artikeln kommer från trelleborgsallehanda.se

Huge hämtade guld hos Gunde

2004-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Gunde Svans Bingolotto-premiär blev ett lyckokast för Gävleföreningen IK Huge.

- Ungefär 23 000 kronor tror vi att vi fick ihop. Vi är inte helt säkra, har vi tur så är det 28 000 kronor, säger Bo Söderberg, ekonomiskt ansvarig i klubben.

Han var en av 15 föreningsmedlemmar som var med med i TV4:s direktsändning ifrån Göteborg i går kväll.

Resterande 14 var ledare och spelare från både fotbolls- och hockeylagen.

Och deras medverkan i programmet blev lyckosam.

- Det har gått bra. Vi har vunnit drygt 20 000 kronor, det är vi säkra på, det kan vara mer också. Det gick lite fort ett tag så vi hann inte riktigt med, berättar Bo Söderberg.

Läs hela artikeln på arbetarbladet.se

Anders Björkman: Godkänd debut av Gunde Svan

2004-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Gunde Svan pustade högljutt och sa:

- Det var en startsträcka utan dess nåde att komma hit i dag.

Nej, Gunde hade inte riktigt reda på orden i Bingolotto, men de flesta siffror var rätt.

- Jag är nybörjare, bekände Gunde Svan säkert tio gånger och allt tätare mot slutet. Som debutant klarade han sig hyggligt, gjorde inga missar som störde spelet och de enstaka siffror han läste fel korrigera-de han själv efter en varning i öronmusslan.

Nya Bingolotto försöker hålla högre tempo, vilket säkert inte alla tittare gillar, och öka dramatiken med ljudeffekter och ljussättning. Ungefär som vårens populära Alla mot en, som just nu ligger på is.

Spelet Bilduellen med två tävlande på studiogolvet, fungerade dåligt i premiären och blev aldrig spännande. Där måste tempot bli högre.

Läs hela recensionen på gt.se

Storhetstiden är förbi!

2004-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Gunde Svans försök till rädda bingolotto kommer inte att hålla.

Det beror inte på Gunde själv utan att bingolottos tid är ute och att tittarna och spelarna har tröttnat.

Tv4 kommer inte att nå över millijonen tv-tittare som är deras målsättning.

Inse att storhetstiden är över och lägg ner bingolotto.

Insändaren kommer från nt.se

Gunde nöjd med debuten

2004-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

- Efter omständigheterna är jag nöjd. När jag blev sjuk i torsdags var jag riktigt rädd.

Det säger Gunde Svan, som i går gjorde debut som programledare för Bingolotto.

Inte nog med att det var Gunde Svan-premiär. Den lott som ger en biljett till nästa veckas Superchansen, med chans att vinna nio miljoner kronor, var såld i Orsa.

Försnacket till höstpremiären har annars handlat mycket om Bingolottos allt sämre trend. Lottförsäljningen och tittarsiffran har stadigt minskat.

Läs hela artikeln på falukuriren.se

Nästa sida »