Tjugonde året för bilbingon i Bergsjö

2004-07-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

- Fyrtiotvå. Fyra tvåa.

Stilla, med en närmast sövande precision, läser bingoutroparen Karl-Erik Persson upp numren. Det är tjugonde året för honom och Bergsjö IF:s bilbingo och lika många år har vakten David Persson tjänat för föreningen.

Det är en toppenkväll för Bergsjö IF. Cirka 350 bilar har trängts ihop, uppskattningsvis totalt 700 personer har samlats i bilar och på kafeterian. En del har varit på plats i tre timmar före spelet för att få parkera på "rätt" plats och göra upp om kvällens vinster på 65000 kronor. Några få sitter utomhus.

Ett bra bilbingoår kan Bergsjö IF tjäna upp emot 250000 kronor. Det är ovärderliga pengar för en förening i den kommun som satsar minst i landet på fritidsverksamhet.

- Men det går inte lika bra alla år, konstaterar Allan Möller, en av de huvudansvariga.

Utan ideella arbetsinsatser skulle det inte bli något alls över. 80 personer är listade, 25-talet arbetar per kväll.

Läs hela artikeln på st.nu

Lika bra att lägga ner helt

2004-07-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Jag tycker att det är dumt att en sån bra programledare som Leif "Loket" Olsson skulle sluta i Bingolotto och att Gunde Svan ska få överta rollen som programledare för Bingolotto. Det blir bara sämre tycker jag.

Då är det lika bra att lägga ner Bingolotto helt om det ska vara så här och så att folket får åka ut på bingo istället. Det vore mycket bättre det tycker jag. Jag har tappat suget för Bingolotto.

Insändaren hittas på op.se

Bingo-anarki i Norge

2004-07-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Norska bingospelare står till hösten inför ett knepigt val: De måste välja mellan kaffe och kex eller en rök medan de spelar. Allt bottnar i att Norge införde en ny tuff tobakslag den 1 juni. Liksom i Irland är rökning nu totalförbjuden på restauranger, barer och kafeer.

Men så är det bingolokalerna, där många vill ha både en kopp kaffe och en rök när de spelar... På en del håll har man kringgått lagen genom att låta spelarna ta med sig en termos in i spelhallen. Saken ledde till ett möte mellan representanter för hälso- och arbetsmiljömyndigheter och Bingo- og lotteriforbundet, som hölls den 5 juli. Mötet slog fast att kaffekannor och kex inte kan stå framme i bingolokaler där det röks.

Sosial- og helsedirektoratet (Socialstyrelsen) har nu gjort klart att i bingolokaler måste man välja mellan att servera spelarna, och då utan rökmöjlighet, eller att ge rökare tillgång till spelet, och då utan servering.

Läs hela artikeln på expressen.se

Bingolotto hotas av vite för spam

2004-07-23 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Svenska folket är utledset på spam - de oönskade e-postmeddelanden som korkar igen våra datorers inkorgar. Sedan de nya bestämmelserna mot oönskad reklam via e-post trädde i kraft i april har 10 801 svenskar anmält olaglig spam till Konsumentverket.

Anmälningarna är så många att verket har svårt att handlägga alla på ett korrekt sätt.

- Det krävs mer resurser när det är ett sådant tryck, säger Josefin Sandstedt, jurist på Konsumentverket.

Hittills har Konsumentverket agerat mot två företag: Bingolotto och Baltic Inkasso.

38 personer har anmält att de fått spam från Bingolotto. Det Göteborgsbaserade lotteriföretaget hävdar att de endast skickat reklamen till sina kunder. Det är nämligen tillåtet för företag att skicka e-postreklam till personer som man kan anses ha ett kundförhållande till.

- Men flera av anmälarna uppger att de aldrig har spelat Bingolotto eller haft något att göra med dem, säger Josefin Sandstedt.

Läs hela artikeln på sydsvenskan.se

På bilbingo uppskattas inte småprat

2004-07-20 | Bingo · Skriv en kommentar 

En hel fotbollsplan fylld med bilar. Och i bilarna oftast två människor djupt upptagna och försjunkna. Så såg det ut under söndagens bilbingo på Strandängen.

Varje söndag, mellan maj och oktober, arrangerar IF Bromölla, BAIK och Tosteberga/Nymölla IF bilbingot i Bromölla. I 40 år är det Göte Persson som har drivit bilbingot. Men nu ska han gå i pension och det är Andreas Jörgensen, 20, som nu ansvarar för hundratals människors söndagsnöje.

- Jag gör det i stort sett ideellt och det är helt enkelt därför att det är så kul, berättar han.

Själv började han sin bana för några år sedan då han började som kontrollant och rusade till den bil som tutade och därmed markerade att personen i den hade fått bingo. För två år sedan började han också som utropare.

Den här säsongen ropar han ut numren via en radiofrekvens. Grannarna på Skogsvägen har nämligen klagat på oväsendet varje söndag.

Läs hela artikeln på kristianstadsbladet.se

Allt fler svenskar spelar på nätet

2004-07-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

Aldrig har det varit så lätt att spela i Sverige som nu. Internet står vidöppet för den som vill satsa pengar, och snart kan vi skrapa trisslotter i mobiltelefonen. Men med lättillgängligheten följer risker.

- Det är oroande att spelen blir alltmer beroendeframkallande, säger Thomas Nilsson, psykolog och forskare.

Den nya tekniken håller på att skapa helt nya villkor på spelmarknaden. I dag spelar svenskarna i allt större utsträckning på nätet. Där erbjuds de spel både av svenska och utländska spelbolag. Nu kan man lika gärna sitta hemma vid sin dator och spela på Stryktipset som att gå ner till det lokala spelombudet.

Och snart kommer spel i mobiltelefonen på bred front. Sedan några veckor tillbaka kan man spela på Oddset Lången i mobiltelefonen, via det statligt ägda SvenskaSpel. I höst lanseras den verkliga nyheten trisslotter i mobilen. Den ska följa upp försäljningssuccen med Triss på nätet.

Läs hela artikeln på dn.se

Bilbingo med förhoppningar

2004-07-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

Hoppfulla ansikten, jubelrop, viftande med bingobrickor och duttande. Det var vad som härskade över Sanden i onsdags. Men viktigast av allt var kanske ändå gemenskapen.

Ett öronbedövande tutande ljuder över Sanden-området vid Dalbobron.

- Jag övningstutade fem gånger, säger Trollhättebon Cecilia Karlsson och skrattar. Det är bäst att passa på, för det är väl den enda gången man får tuta.

Läs hela artikeln på ttela.se

Aggressiv reklam ger staten spelmiljarder

2004-07-13 | Bingo · Skriv en kommentar 

Spelmonopolet ska ju vara till för att skydda oss svenskar från spelberoende. Men den politiska retoriken rimmar illa med verkligheten. Speljättarna SvenskaSpel och ATG plöjer nämligen ner hisnande 720 miljoner kronor per år i reklam, events, sponsring och egna tv-kanaler, visar DN:s beräkningar. Det blir 2 miljoner kronor om dagen.

Jämför man med annat statligt monopol, Systembolaget, är skillnaderna slående. Där Systembolaget är återhållsamma, fläskar SvenskaSpel och ATG på med hela marknadsföringsarsenalen.

Den svenska reklamen är i själva verket så aggressiv att den inte skulle tillåtas i Storbritannien, där spelmarknaden ändå är avreglerad.

- Det stämmer att vi inte skulle få marknadsföra oss på samma sätt i Storbritannien, säger Claes Tellman, informationschef på SvenskaSpel.

Läs hela artikeln på dn.se

Dubbelmoralen sitter i högsätet

2004-07-13 | Bingo · Skriv en kommentar 

I stort sett är spritreklam än så länge förbjuden i Sverige, därför att alkohol är skadlig och kan bli vanebildande. Reklam för olika sorters spel däremot är fullt tillåten, för att inte säga varmt välsignad från högsta politiska ort, trots att spelandet liksom alkoholen kan vara beroendeframkallande.

Systembolaget säljer sina produkter utan marknadsföring, och det har gått bra fram till nu då billigare sprit flödar in från andra EU-länder. Nu sjunker Systembolagets försäljning, och det surras allt mer högljutt om skattesänkningar på alkoholvaror. Det finns till och med antydningar om att det kan bli aktuellt att börja annonsera ut Koskenkorva, körsbärsvin och starkbärs. Men det steget skulle vara långt och kunna betyda till och med politiskt självmord med tanke på en stark och inflytelserik nykterhetslobby.

Att marknadsföra de statligt kontrollerade spelen däremot tycks alltid ha varit moraliskt försvarbart, trots att vare sig finansminister Bo Ringholm eller några andra beslutsfattare vid det här laget kan vara ovetande om vilka tragedier som utspelats och fortsätter att utspelas i spåren av ett sjukligt spelberoende.

Läs hela artikeln på

Bilbingo bekvämt i busvädret

2004-07-13 | Bingo · Skriv en kommentar 

Trots det motsträviga vädret har ett 80-tal bilar sökt sig till Forsby IP när det som vanligt arrangeras bilbingo på söndagen. Av bingospelarna ser man inte mycket då rutorna snabbt immar igen och de tre killarna som är utposterade för att kontrollera rätt rad och dela ut vinsten när nån har bingo får stå mitt i bilhavet och frysa. Klippans brottarklubb står för funktionärerna och alternerar den sysslan med Forsby IF varannan vecka. En blå Saab signalerar med tutan för att uppmärksamma alla på att just de fått bingo och en kontrollant spurtar iväg i regnet för att jämföra raden med den rätta. Den stämmer och Gun Karlsson vinner 100 kronor.

Läs hela artikeln på hd.se

Nästa sida »