Svenskor prostituerar sig – för att spela bingo

2004-06-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Spelberoende driver svenska kvinnor till att bli prostituerade. På kvällen går de på gatan - på dagen går de till bingohallen. Ensamhet och psykiska problem är andra orsaker till att kvinnor säljer sina kroppar.

I en rapport från Socialstyrelsen tecknas en mångfacetterad bild av de prostituerade. Inte alla stämmer in på den förväntade bilden med missbruk och social utslagning. Särskilt gäller det i Göteborg, där man inte har samma problematik med heroin som i Stockholm och Malmö.

För vissa kan prostitutionen vara ett sätt att bryta ensamheten, enligt rapporten.

- En del är kontaktsökande och väldigt ensamma. De mår dåligt av det de håller på med, men gör det ändå för att få någon att prata med, säger Thomas Ekman, chef för Göteborgspolisens prostitutionsgrupp.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Tut – bingovinsten är i hamn

2004-06-14 | Bingo · Skriv en kommentar 

Ett hundratal bilar står uppställda på fotbollsplanen. Från ett bås ropar Brottarklubbens sekreterare Olle Svensson:

- Nummer 36.

Två bilar tutar samtidigt och funktionären Christoffer Ljungbäck rusar fram till den ena. Olle Svensson läser upp den rätta raden och Christoffer kollar.

Jodå, det är vinst.

Det blir därefter paus och en kvartett slår sig ner på sina medhavda campingmöbler. Alla fyra är rutinerade bingospelare och de heter Margit och Sigurd Lundström, Anna Jönsson och Arthur Andersson.

- Vi har spelat bingo sen spelet kom till Sverige i början av 60-talet. Ja, jag var faktiskt med när bingon introducerades i landet för första gången. Det var i Gunnarstorps Folkets hus, säger Sigurd Lundström.

- Nu är vi här varje söndag och det är inte bara för spänningens skull. Nej, det är också ett trevligt sätt att umgås, konstaterar Margit Lundström.

Läs hela artikeln på hd.se

Bingolotto – ingen guldgruva längre

2004-06-13 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolottoledningen är långt ifrån belåten med dagens försäljningssiffror och nu står hoppet till före detta skidkungen Gunde Svan när säsongen nystartar i slutet av augusti. Han blir Bingolottos tredje programledare genom åren.

- Allt fokus ligger nu på att förbättra försäljningen, säger presschefen Niclas Lövkvist.

Enligt Lövkvist har lottförsäljningen varit i snitt 1 miljon lotter per vecka under våren, det ska ställas mot 3-3,5 miljoner lotter när det gick som bäst för ett antal år sedan.

- Det var i och för sig ganska länge sedan vi hade de siffrorna. Men vi är långt ifrån nöjda med dagens siffror, säger han.

Läs hela artikeln på dalademokraten.com

NIF står inte och faller med lotterna

2004-06-13 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

- Jag tror att alla varit inställda på att det här skulle hända. Jag är förvånad om det kommer som en chock för någon förening.

Det säger Arne Gustavsson, kassör i Nyhammars IF, en förening som inte står och faller med Bingolottopengarna.

- Visst är Bingolotto en viktig inkomstkälla för oss men försvinner de pengarna får vi kompensera på annat sätt. Nyhammars IF står på många olika ben, säger Gustavsson.

Nyhammars IF hade från början en restriktiv hållning till att använda Bingolottopengarna i den löpande verksamheten.

- Första året använde vi pengarna till att stabilisera ekonomin och bygga upp ett kapital. Vi ville inte bli beroende eftersom vi hade på känn att det skulle gå över, säger Gustavsson.

Läs hela artikeln på dalademokraten.com

I Grängesberg har försäljningen halverats

2004-06-13 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

IFK Grängesberg Bingolottoförsäljning har halverats på två år.

- Det är en stor intäktskälla för oss men vi kommer att överleva även om det minskar ännu mer.

Hans Ramström är bekymrad över tappet men samtidigt inte oroad över föreningens framtid.

- Vi lyckade driva föreningen även före Bingolottos tid och en kreativ förening hittar andra intäkter. Vi har haft i bakhuvudet att försäljningen skulle gå ner och vi har varit beredda på att det skulle kunna försvinna, säger han.

Läs hela artikeln på dalademokraten.com

Krogägare kritisk till förslag om spelkort

2004-06-11 | Bingo · Skriv en kommentar 

- Att införa spelkort för att få spela på automaterna kommer att hämma spelet, säger Per Sikström, ägare till O"Learys i Sundsvall.

Han tror däremot inte att det innebär någon större förbättring för de som är spelberoende.

- Jack Vegas är bara början på spelverksamheten i Sverige, tror Sikström. Spelmonopolet kommer alltid att kringgås och det kommer nya metoder och nya typer av spel hela tiden.

På O"Learys är Jack Vegasmaskinerna stängda fram till klockan 16.00, då spelandet stör lunchrusningen. Men från klockan 16 till klockan två då restaurangen stänger utnyttjas de hela tiden. Ofta av samma personer som återkommer varje dag.

Läs hela artikeln på st.nu

Spelkort på Jack Vegas?

2004-06-11 | Bingo · Skriv en kommentar 

Hör du till dem som gillar att hänga vid en Jack Vegas-automat? Snart kan du tvingas skaffa spelkort - om Nöjesbranschens riksförbund får sin vilja igenom.

De föreslår i ett brev till bland andra Folkhälsoinstitutet att alla Jack Vegas-automater ska förses med kortläsare som kräver att varje spelare har spelkort, motsvarande de som används för internetspel i dag.

Hälften av alla samtal till nationella stöd och hjälp-linjen för spelmissbrukare handlar om just Jack Vegas, enligt statistik från fjolåret. För många är just spel-automaterna den utlösande faktorn som gör att de hamnar i missbruksproblematik som är svår att ta sig ur. Ett spelkort skulle försvåra användningen.

Läs hela artikeln på st.nu

Bingolottoförsäljare slogs

2004-06-11 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

En av männen brukade sälja bingolotter vid Saluhallen. Den andre vid NK på Östra Hamngatan. Men en lördag förmiddag stod den andre utanför NK när 65-åringen som brukade stå där kom. De två männen började slåss. Båda tappade sina bingolotter under slagsmålet som slutade med att 65-åringen högg den andre med en kniv i sidan.

Det hävdar i vart fall åklagaren som väckt åtal mot 65-åringen för misshandel. Mannen medger att han slagit och sparkat den andre men inte använt kniv.

Nyheten kommer från gp.se

Spela Bingo!

2004-06-10 | Bingo · Skriv en kommentar 

SvenskaSpel startade i augusti förra året upp sin internetbingo för att mota Olle i grind, man vågade inte låta någon utlandsbaserad aktör komma före. Marknadsföringen har varit sparsam. Man har uteslutande vänt sig till de kunder som spelar över internet på SvenskaSpels övriga utbud.

Nu förmärks dock en liten utvidgning i marknadsföringen, då man gör reklam för internetbingon på Riksidrottsförbundets Klubben Online. Det är en hemsida som RF byggt upp för att de anslutna föreningarna skall kunna använda den. Man behöver inte skapa någon egen hemsida och kostnaden är mycket låg. I gengäld säljer RF reklam och under Marknadsplatsen varvas olika annonser och då bland annat Spela Bingo, där SvenskaSpel erbjuder rabatt för ett provspel.

Många föreningar använder Klubben Online och vill du se ett exempel, så klicka in dig på www.sparvagenidrott.nu. Men, som sagt, man varvar olika annonser, så du kanske inte får se bingoannonsen vid första försöket. En omfattande undersökning har visat att av de som spelar på internetbingon har endast 10 % spelat bingo på lokal. Men med utökad annonsering kan den skaran bli större och till ett hot för den reguljära bingon, om än kanske inte i förstone.

Texten kommer från svebico.com

Intervju med Loket

2004-06-07 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Hör en intervju med Loket där han pratar om hur det känns nu när BingoLotto-tiden är "slut", roliga minnen, tabbar, hans tidigare kritik mot programmet och vad han tror om sin egen och programmets framtid.

Välj format: WindowsMedia | Quicktime

Intervjun kommer från Aftonbladet Radio

Nästa sida »