“Bingolotto” spelar i en ny serie

2004-04-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Söndagar blev ingen högvinst. "Bingolottos" tittarsiffror har sjunkit en bit under miljonstrecket och omsättningen har dalat med nästan en fjärdedel.

- Jag är inte nöjd med att trenden går neråt, men jag är nöjd med nivån vi befinner oss på, säger Per Ericsson, vd för Novamedia som producerar programmet.

Som det Göteborgsprogram det är drar han till med den stora bilfabriken på Hisingen som liknelse.

- Om du tittar på vad Volvo gjorde för bilar för 14 år sedan, så kan de inte sälja de bilarna i dag. Vi måste göra "Bingolotto" nästan likadant som för 14 år sedan, men ändå förändra oss. Det är svårt, säger Per Ericsson.

Han ser det senaste tappet som en del i en långsiktig nedåtgående trend och det var för att vända den som "Bingolotto" fick ny sändningsdag efter årsskiftet. Lördag byttes till söndag. Det har inte hjälpt. De nio söndagar programmet hittills har sänts under vårsäsongen har en genomsnittlig publiksiffra på 842 000, enligt siffror från Mediamätning i Skandinavien (MMS). Höstsäsongens snitt låg på 1 037 000 tittare och förra vårens på 959 000.

Läs hela artikeln på halsingekuriren.se

Brasiliansk bingoprotest

2004-04-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

Brasilien demonstrerade på måndagen runt 30.000 människor i protest mot regeringens beslut att stänga bingohallar och införa förbud mot spelautomater, skriver TT.

Initiativtagare till marschen var fackföreningen Fuerza Sindical, vars ledare Paulo Pereira da Silva befarar att beslutet kommer att göra 100.000 människor arbetslösa bara i Sao Paulo, och möjligen mer än tre gånger så många i hela landet.

Nyheten kommer från aftonbladet.se

Nu riskerar Kronér att få sparken

2004-04-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Tittarna sviker. Lottförsäljningen rasar - igen. Krisen för "Bingolotto" kan bli Lasse Kronérs fall.

- Nån gång måste Kronérs saga ta slut, säger Bengt Westerberg, ordförande i Folkspel.

Storhetstiden för Bingolotto är över. Omfattande - ännu hemliga - förändringar planeras. Det kan innebära slutet för Lasse Kronér som programledare.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se