Bingolotto är i akut kris

2004-02-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

I söndags slogs ett nytt bottenrekord för "Bingolotto". Tittarna flyr programmet - och den svenska idrottsrörelsen förlorar miljoner.

Flytten till söndagar har inneburit en katastrof för den forna tv-succen. Tittarsiffrorna för "Bingolotto" befinner sig i fritt fall. I söndags hade programmet 651 000 tittare - den lägsta siffran någonsin. Direkt efter flytten i januari från lördag till söndag låg tittarsiffrorna runt en miljon.

Men när SVT för några veckor sedan började sända "Tv-huset" sträckte sig "Bingolotto"-tittarna efter fjärrkontrollen.

Att tittarna sviker drabbar inte bara TV4. Det betyder också att det säljs allt färre lotter - en av svensk idrotts viktigaste inkomstkällor.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Bingokvällarna är i fara

2004-02-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det är fredagskväll och mörkret har så sakta börjat sluta sig runt samhället.

De sista av dagens kunder i ortens affärer drar sig sakta hemåt och snart kommer samhället att ligga så gott som öde. Men bara för en stund.

Ortens tonåringar har börjat samlas i och runt ungdomsgården i Lekebergsskolan. Det är med andra ord en helt vanlig fredagskväll i Fjugesta.

Det betyder också att det händer saker i Lekebergsskolans matsal. Något som lockar folk att åka långt ifrån.

Till Tångeds IF:s bingokvällar kommer nämligen människor från i stort sett hela Sydnärke och det har de gjort i över 30 år. Troget varje vecka åker de från både Laxå, Kumla, Hallsberg, Vretstorp, Askersund och Örebro och de gör det i god tid.

Den här fredagskvällen är inget undantag. Redan två timmar innan huvudspelet ska börja har de första börjat slå sig ned runt borden i matsalen. Där dukar de upp kaffekoppar, smörgåsar, samtidigt som de gör i ordning sina bingobrickor.

- Så här brukar det vara, säger Ragnar Andersson. De kommer i god tid för att hinna med att fika innan spelet börjar.

Läs hela artikeln på nerikes.se

Bingolotto på dekis med Loket som det dåliga samvetet

2004-02-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

När Bingolotto drog i gång hösten 1991 skulle det visa sig bli en oanad succe. Skaparen Gert Eklund myste

- han hade kommit på en klockren spelform som tilltalade folket. TV 4 slog klackarna

i taket eftersom kanalen fått sin givna lördagsunderhållning med höga tittarsiffror. Svenska idrottsrörelsen, framförallt småklubbarna, insåg att de kunde bygga upp en viktig del av verksamheten på Bingolotto-inkomster.

Det var då det. Sedan de gyllene åren fram till 1997-1998 har det ständigt rasat utför. Som mest omsatte Bingolotto 3,2 miljarder under ett år. Senaste redovisningen för 2003 visar att omsättningen sjunkit drastiskt till drygt 2,1 miljarder. Bara på senaste året har man tappat ganska exakt 610 miljoner och hundratusentals tittare.

Läs hela artikeln på barometern.se

Rökfritt på bingohallarna sommaren 2005?

2004-02-19 | Bingo · Skriv en kommentar 

1 juni 2005 blir det stopp för rökning på restauranger, kaféer och alla andra serveringslokaler samt i bingohallar.
Bara riksdagsbeslutet är kvar på vägen mot rökfri serveringsmiljö efter att riksdagen fått ta emot regeringens proposition om rökfria serveringsmiljöer. Förutom socialdemokraterna så stöder miljöpartiet och vänsterpartiet också förslaget, vilket innebär att det finns majoritet i riksdagen.
- Restauranganställda löper två till tre gånger så stor risk att få lungcancer som resten av befolkningen. Förslaget om rökfria restauranger är en viktig reform för att förbättra deras arbetsmiljö, säger folkhälsominister Morgan Johansson (s).
Rökfria miljöer ökar tillgängligheten till restauranger för allergiker, astmatiker eller personer med känsliga luftrör. Regeringen är också angelägen om att ge ungdomar tillgång till fler rökfria miljöer som rökfria kaféer.
Det ska dock vara möjligt att inrätta rökrum som utgör en begränsad yta av restauranglokalen. Utomhus blir det tillåtet att röka.

En bekräftelse på den undersökning som genomförts på svenskbingo.nu, där 132 röster registrerats.

Frågan: Ska bingohallarna vara rökfria?
76,52% (101) svarade JA
22.73 % (30) svarade NEJ
0.76 % (1) svarade VET EJ

Läs regeringens proposition här

Barnfamilj snurrade hem 1,5 miljoner

2004-02-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

En och en halv miljon kronor. Så mycket pengar fick Beatrice och Niklas Jonsson från Bjästa med sig hem från Bingolotto. Och en dag som de kommer att minnas resten av livet. 200 000 kronor var de garanterade.

- Om du sparar i tio år och inte köper någon chipspåse och inte går på bio, då kanske du kan spara ihop till 200 000. Nu får vi dem rätt ner i fickan. Och bara resan ner hit, det är ett litet äventyr, säger Niklas till Örnsköldsviks Allehanda innan Bingolotto.

Efteråt stod glädjen högt i tak.

Hjulet stannade två gånger på 250 000 kronor och en gång på en miljon!

Texten kommer från norran.se

Sven snuvad på tv-vinsten

2004-02-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Trelleborgaren Sven Qvarnlöf känner sig snuvad av Bingolotto. I december vann han en TV men än så länge har Sven Qvarnlöf inte sett röken av vinsten.

- Jag är störtförbannad. Jag har spelat i flera år och aldrig vunnit något och när man väl gör det och sedan ringer dem så har de inget ansvar utan skyller på sina leverantörer, säger Sven Qvarnlöf.

Det var under Bingolottos uppesittarkväll den 23 december som vinsten efter flera års spelande äntligen kom. På en av dragningarna dök Sven Qvarnlöfs lottnummer upp i TV-rutan och han hade plötsligt vunnit en 32 tums widescreen-TV, värd runt 15 000 kronor.

Läs hela artikeln på trelleborgsallehanda.se

Beatrice kan snurra fram nio miljoner

2004-02-12 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Beatrice Jonsson, 27 år, från Tjärnvägen i Bjästa, har chansen att vinna upp till nio miljoner kronor när hon drar i spaken på stora hjulet i Bingolottos direktsändning i TV 4 nu på söndag kväll.

Beskedet om vinsten fick hon - från ÖA.

Beatrice är för närvarande barnledig, så när ÖA kommer för att gratulera på onsdagen, finns Beatrice och barnen hemma i villan på Tjärnvägen i Bjästa.

Sanna, 4,5 månader och Marcus, två år, följer med mamma och pappa när de tar flyget till Göteborg på lördag.

- Jag har lite svårt att fatta att det är just vi som vunnit, säger Beatrice Jonsson som fick meddelandet om vinsten igår - av både ÖA och maken Niklas inom femton minuter.

Det är nämligen Niklas som alltid köper lotterna av en och samma man som säljer för Nolaskogs skoterklubbs räkning.

Läs hela artikeln på allehanda.se

Jag har ljugit och svikit gång på gång

2004-02-11 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingospel för femton år sedan blev starten på spelandet. Johan har nu hunnit bli 31 år och har under sitt liv lagt åtskilliga kronor på spel av olika slag.

För tillfället befinner han sig på Kolmårdens behandlingshem för att försöka bli kvitt sitt spelberoende. Det började med bingo när han var 16-17 år, senare blev det andra typer av spel allt från oddset och stryktipset till spel på maskiner, som till exempel Jack Vegas.

- Jag har provat hela köret, berättar han.

Han har även varit inne och spelat på internet, men han har inte tillbringat alls lika mycket tid framför datorskärmen som vissa av hans vänner har gjort.

Läs hela artikeln på nt.se

Flytt inget lyft för Bingolotto

2004-02-11 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Flytten till söndag blev inget lyft för Bingolotto. Men Alla mot en är TV 4:s mest sedda program i år.

Frågetävlingen Alla mot en blev en succe direkt, sex program med strax under 1,6 miljoner tittare sedan nyår. Antalet tittare är stabilt.

Drygt 700 000 tittare hade man, enligt vad GP erfar, räknat med vid premiären - och reklammässigt tagit betalt för. Det blev mer än det dubbla.

- Vi är jättenöjda, säger nöjeschef Margaretha Zachrisson. Alla mot en verkar ha hittat sin publik. Dessutom är det roligt att kunna nå en yngre målgrupp.

Läs hela artikeln på gp.se

Vem har vunnit plats i tv-program?

2004-02-11 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

I förra söndagens Bingolotto gick en fin vinst till Ludvika.

Åtminstone var vinstlotten - med serienummer 0461 och lottnummer 25354 - såld av Ludvika Hockey.

Vinsten är en plats på läktaren i TV4-programmet "Alla mot en", med chans till fina vinster.

- Vinnaren är också garanterad 5 000 kronor, berättar Lars Bergwall i Ludvika Hockey som i går kontaktades av Bingolotto i hopp om att den okände lottköparen ska kunna identifieras.

- Vi i Ludvika Hockey säljer 450 bingolotter i veckan och jag har ingen aning om vem i klubben det är som har sålt den här vinstlotten, berättar Lars Bergwall.

Han uppmanar nu lottköpare att kontrollera om de har vinstlotten från spelomgången 25 januari i sin ägo.

- Om någon hittar vinstlotten är det bara att ta kontakt med mig eller ännu hellre med Bingolotto.

Texten kommer från nyalt.se

Nästa sida »