Vinster till Motala

2003-12-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Det blev ett smärre guldregn över Motala vid Bingolottos senaste dragning. Inte mindre än tre vinster gick till Motala. Mehra Bal vann 40 videofilmer samt en resa för två personer till Nice till ett värde av 30 000 kronor.

En person som köpt sin lott på OK-Q8 i Motala vann en lyxweekend till ett värde av 15 000 kronor.

Ytterligare en vinst gick till Motala. En av IFK Motala bandys lotter har utfallit med en vinst på en resa till Mallorca till ett värde av 10 000 kronor.

Nyheten kommer från motalatidning.se

Nya Bingolotto ska kännas som hemma

2003-12-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Artisterna heter i fortsättningen gäster och behöver inte vara artister. Kända idrottsmän och politiker platsar också i soffan som på söndagarna efter årsskiftet blir Bingolottos centralpunkt.

- Det ska bli mindre Las Vegas och mer som... hemma, säger Bingolottos vd Per Ericsson.

Det väckte rejäl uppståndelse när det för en dryg månad sedan avslöjades att Bingolotto skulle lämna lördagskvällarna som programmet dominerat i mer än ett decennium. I medierna talades det om tvångsförflyttning och sista chansen. Bingolotto har på några år tappat hälften av tittarna och det har lett till att programmet krisstämplats.

Läs hela artikeln på Norrbottens-Kuriren

Bingolotto-vinnaren funnen

2003-12-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Kristianstadsbladets efterlysning gav verkan. Den rättmätige vinnaren till Bingolottovinsten har nu gett sig till känna.

Hjördis Helgesson, Glimåkragrillen, sålde inför dragningen den 6 december lotten som gav 5 000 kronor i vinst plus en plats bland de 29 som få sitta på Bingolottos vinnarläktare lördagen efter. Ingen hörde av sig angående lotten och Hjördis Helgesson fick bli ombud och åkte själv upp till Göteborg för att spela i vinnarens ställe. Väl där fick Hjördis Helgesson gå in i bankvalvet och kammade hem en plasma-tv, en kakelugn och en bastu, med ett sammanlagt värde på 200 000 kronor till vinnaren. Nu, ett par veckor senare har vinnaren hört av sig till Glimåkragrillen men vill vara anonym. Trots anonymiteten kan Hjördis Helgesson ändå avslöja att personen är en Glimåkrabo.

Nyheten kommer från kristianstadsbladet.se

Jill först ut i “nya” “Bingolotto”

2003-12-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Den 4 januari är det premiär för "nya" "Bingolotto", som från och med nu kommer att sändas på söndagar i TV4. Men det är inte den enda nyheten. Schlagerlåtskrivaren Marcos Ubeda är ny kapellmästare och programmets gäster kommer att få utökade arbetsuppgifter.

Gästerna ska inte bara uppträda med sina låtar utan de ska även hjälpa programledaren Lasse Kronér med att öppna lådor och ta emot samtal från tittarna. Vårens första artist den 4 januari är Jill Johnson. Veckan efter kommer även Lasse Holm, som just fyllt 60 år, på besök. I det programmet framför Monica Törnell, Arvingarna och Janne Lucas Persson några av schlagerkungens största låtar.

Den 18 januari är Sven-Bertil Taube gäst.

Nyheten kommer från bohuslaningen.se

Ny ulricehamnare i Bingolotto

2003-12-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

För att bli kapellmästare i Bingolotto ska man tydligen vara ulricehamnare. I kväll gör Janne Zirk sin sista kväll som musikalisk ledare och han ersätts av en annan man från trakten, nämligen Marcos Ubeda.

Det är bara tre veckor sedan Marcos Ubeda fick förfrågan om att ta över jobbet som kapellmästare i TV4:s populära underhållningsprogram Bingolotto.

-Det gick ganska fort allting, berättar han.

Redan den fjärde januari är det dags för honom att axla Janne Zirks mantel, så det blir till att sitta och komponera under julhelgen. Bingolotto ska nämligen genomgå en hel del förändringar efter nyår och bland annat ska vinjetter och jinglar bytas ut.

-Så det brinner i knutarna!

Läs hela artikeln på ut.se

Bingo får konkurrens

2003-12-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

Sedan 30-talet år har Blomstermåla IK traditionell bingo i Folkets hus. Numera på söndagarna, samma dag som Bingolotto ska börja sända på nyåret.

- Vi ska till en början fortsätta med vår bingo på söndagarna. Klarar vi konkurrensen från Bingolotto kommer vi inte att göra några ändringar, säger ordförande Inge Svensson i Blomstermåla IK.

Den traditionella bingon är den ojämförligast största inkomstkällan för klubben och utan dessa förtjänster skulle man stå sig tämligen slätt.

- Vi har några verkliga eldsjälar som Per-Gustav Malm, Roland Johansson och Weiny Gustafsson, som i princip alltid ställer upp och jobbar med bingon.

Läs hela artikeln på barometern.se

Bingolotto sparkar sin kapellmästare

2003-12-20 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Kapellmästare Janne Zirk, 43, får sparken från Bingolotto.

- Visst kom det som en chock och känns tråkigt, säger Zirk, som gör sitt sista framträdande i Bingolotto dagen före julafton.

Schlagerkompositören Marcos Ubeda blir hans ersättare. Schlagerkompositören Marcos Ubeda blir hans ersättare.

Det blir stora förändringar i Bingolotto efter nyår, förutom att det ska sändas på söndagar.

- Vi kommer inte bara att ha artister i programmet utan mer allmänna gäster, som kan vara artister, idrottsfolk eller politiker. De ska också ta aktiv del i själva programmet på ett annat sätt än tidigare, förklarar Bingolottochefen Per Ericsson.

Läs hela artikeln på expressen.se

Fler och lägre vinster räddningen för bingolotto

2003-12-20 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Läste om bingolottoraset i Arbetarbladet, och B Erikssons uttalande om vad det orsakar, särskilt småklubbar.

Raset började redan föregående år, det syns väl på vinstlistorna i Arbetarbladet.

Det märkliga är att ansvariga inte förstår att något har gått fel. Förra hösten uttalade sig den gamla programledaren Leif "Loket" Olsson i media.

Han sa att det inte är gamla bingolotto, det är mera ett reklamjippo och det passar inte i svenska hem.

Det mest vanliga har varit att ungdomarna i klubbarna har tagit ansvar för ett visst antal lotter att sälja. Om någon lott blivit över har i regel föräldrarna köpt.

Men föregående år minskade försäljningen och många lotter blev osålda, föräldrarna kunde inte köpa alla. Då blev följden att många var tvungna att sluta sälja.

Läs hela insändaren på arbetarbladet.se

Framtidens bingo är här

2003-12-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det handlar om databingo, ett helt nytt sätt att spela bingo.Databingo finns i dag i åtta städer i landet - en av dessa är Falun.

- Vi installerade fem dataskärmar i förra veckan, så vi är fortfarande lite nybörjare, säger Marynn Nielsen, föreståndare för bingohallen i Falun, som drivs av Falu Bingoallians.

Databingo har vunnits på prov de senaste två åren, bland annat i Borlänge. Men nu är man framme för lansering.

- Utvecklingen går fort, inom kort ska 30 bingohallar utrustas med databingo. Det här är framtidens melodi.

Läs hela artikeln på falukuriren.se

Okänd vinnare efterlyses

2003-12-16 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Vem är lycklig vinnare till en bastu, kakelugn och en plasma-TV, vinster från Bingolotto i lördags? Lotten med ägare har inte gett sig till känna ännu, trots idogt sökande.

Hjördis Helgesson, som tillsammans med sin man Axel driver Glimåkragrillen, har ett kärt problem. Vem är lycklig vinnare på en bingolottokupong med serienummer 4937 och numret 50782?

Inför dragningen den 6 december såldes kiosken lotten - som visade sig utfalla med vinst.

- Det var 5000 kronor i vinst, plus 100 kronors bingovinst på en rad, berättar Hjördis Helgesson.

Dessutom gav lotten en plats bland de 29 på vinnarläktaren i lördags, med fler chanser till vinster.

Läs hela artikeln på kristianstadsbladet.se

Nästa sida »