Ett ögonblick…

2003-11-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Lasse Kronér, 41, programledare för "Bingolotto", som var trött efter att ha kämpat sig igenom hela månadsfinalen i går kväll trots en rejäl influensa.

- Det är skönt att det är över. Nu känns det som att jag ska slänga mig i sängen om tre sekunder. Och sova om fyra.

Hur klarade du dig?

- Jag var lite tablettskön hela kvällen och tog det lugnt, jag kände att "det här ordnar sig". Det var däremot lite strul med tekniken under sändningen i stället, och det är ganska kul i just det här programmet.

- Fast det här är ändå bara det tredje programmet som jag varit dålig.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Influensa kan stoppa Kronér i “Bingolotto”

2003-11-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Säkrare än tåget - Lasse Kronér har aldrig ställt in som programledare för "Bingolotto". I kväll kan bli första gången eftersom han drabbats av en elak influensa.

Den tilltänkte vikarien övar:

- Jag ser gamla program på video och försöker lära mig, säger Harald Treutiger.

I går ringde Lasse Kronér till "Bingolotto"-redaktionen och sjukanmälde sig. Inte sedan han tog över "Bingolotto" efter Leif "Loket" Olsson i maj 1999 har han ställt in en lördagskväll, men höstinfluensan med hög feber och halsont tvingade honom att bädda ner sig ordentligt.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Bingolokal drabbades av inbrott

2003-11-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

Hela 28 000 kronor blev bytet när Centrumbingo på Rådmansgatan i tisdagskväll drabbades av inbrottstjuvar. För att komma in i bingolokalen slog tjuven, eller tjuvarna, in en fönsterruta.

Förutom bingoverksamheten finns på Cengtrumbingo också spelmaskiner. Det var dessa gärningsmännen bröt upp och kunde därigenom komma över pengarna.

Eftersom automaterna är uppkopplade till Svenska spel registreras tiden när de används eller öppnas. Därigenom har polisen också fått den exakta tidpunkten för gärningen - klockan 23.44-23.53. Några spår efter tjuvarna har polisen däremot inte.

Läs hela artikeln på hd.se

Ingen katastrof för Bingolotto

2003-11-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Det skrivs mycket om att det skulle vara katastrof för Bingolotto. Visst är det sant att det säljs färre lotter än på "Lokets tid", då c:a två miljoner per vecka och nu stadigt c:a 1,2 miljoner. Men betänk då att lottpriset då var 30 kronor mot 40 kronor numera.

Skillnaden i slutresultat är alltså inte särskilt stort.

Så till vinstchanserna. De har aldrig varit större än nu. Från början hade man en chans på 31 att vinna. Den chansen har successivt ökat: Den var förra säsongen 1 på 9 och numera en på 7,5!

Läs hela artikeln på hn.se

En chans på tolv miljoner!

2003-11-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

Risken att bli överkörd när du hämtar storvinsten är större än chansen att du vinner den.

Det skriver Spelberoendes Riksförbund på sin hemsida.

Chansen att vinna en storvinst är en på 12 miljoner på Vikinglotto, en på 10 miljoner på Joker, en på 6,7 miljoner på Lotto, en på 5,8 miljoner på måltipset och en på 6 miljoner på Stryktipset.

En på tolv miljoner. Och ändå spelar folk som galningar.

Förra året spelade svenska folket för närmare 36 miljarder kronor eller drygt 4 000 kronor per invånare och år. Det illegala spelet har inga synliga siffror.

Och spelandet ökar ständigt. Förra året med sju procent jämfört med året innan. För tio år sedan spelade svenskarna för drygt 24 miljarder.

I debatten kring det statliga spelmonopolet klan det finnas anledning att fundera en del över svenskarnas spelvanor och det ökande spelmissbruket.

Läs hela ledaren på ljusnan.se

Alla har rätt till en rökfri arbetsplats

2003-11-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Risken för en icke-rökande restauranganställd att få lungcancer är 50% ökad jämfört med arbetstagare i andra yrkesgrupper. Orsaken är att restauranger, kafeer och andra serveringar är undantagna från den bestämmelse i tobakslagen från 1994 som gör arbetsgivaren ansvarig för att ingen anställd mot sin vilja utsätts för tobaksrök.

Den restauranganställde har inte friheten att lämna en rökig lokal utan kan tvingas vara passiv rökare en hel arbetsdag. Det ökar risken inte enbart för lungcancer utan också för hjärtinfarkt, nedsatt lungfunktion och en rad besvärande symtom som irriterade slemhinnor i luftvägarna, ögon och hud. Andras rök skadar på samma sätt som rökaren själv skadas.

I övrigt kräver vi rökfria miljöer inte enbart i lokaler som matsalar, barer, kafeer, nattklubbar och bingohallar utan också i korridorer, hotellvestibuler och andra angränsande utrymmen.

Läs hela artikeln på LO-Tidningen

Proffsigt på GIF-bingon

2003-11-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Jag har under många år spelat bingo på både GIF-bingon och Brynäsbingon och jag vill bara säga att personalen på GIF-bingon är inga fifflare som jämt delar ut fler finalbrickor än vad som ska göras.

Båda bingohallarna har gjort misstag någon gång ibland och det har hänt att jag har fått en bricka för mycket, men oftast har jag fått rätt antal finalbrickor oavsett i vilken hall jag har varit. Jag måste erkänna att jag inte har talat om för personalen när jag har fått en extra bricka. Det man ska veta, det är att ett stressigare jobb än på bingon får man leta efter!

Personalen på GIF:s bingo är både trevlig, professionell, serviceinriktade och framför allt ärliga!

Spelare som gillar GIF:s bingo

Inlägget kommer från arbetarbladet.se

En turgubbe med pling

2003-11-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Olov Jinghage har i snart tre år sålt bingolotter åt Tällbergs IF. Själv har han vunnit några småvinster tidigare. Nu får han den stora chansen. På lördag finns Olov med den lyckliga skaran som tar plats i Bingolottos vinnarhylla.

- Det går att vinna upp mot nio miljoner.

Med Fru Fortuna på sin sida kan det bli storkovan för Olov Jinghage. Det är bara att hålla tummarna.

På fredagar och lördagar tar Olov plats utanför Systembolaget. Normalt säljer han 50- 75 lotter. Med ringklockan på rullatorn och hatten på huvudet får han ett ypperligt tillfälle att träffa folk. Turgubben med pling trivs med tillvaron.

Läs hela artikeln på falukuriren.se

Efter 50 år går Maif-bingot i graven

2003-11-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

En epok går i graven.

Mjällby AIF lägger ner sina bingokvällar på Valje Nöje, som pågått i mer än 50 år.

- Det lönar sig inte längre, säger Harton Henningsson, ordförande i MAIF:s bingosektion.

Valje Nöje har varit spelplatsen för Mjällby AIF:s bingokvällar i drygt 30 år. Innan dess spelade den framgångsrika fotbollsklubben bingo i Tallparken.

- Jag kom in i verksamheten som 21-åring för 41 år sedan och då hade man varit igång i mer än tio år, säger bingosektionens ordförande Harton Henningsson.

Men nu slutar man. Sista spelkvällen blir 17 december.

Enligt Harton Henningsson har trenden varit negativ en längre tid. Visserligen har föreningen 230 stamkunder som spelar i stort varje onsdag och det blir mellan 45 och 50 spelkvällar per år.

Men ekonomiskt lönar det sig inte längre.

Läs hela artikeln på blt.se

Krav på bättre arbetsmiljö i bingohallar

2003-11-25 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingohallarnas fackombud kräver en rökfri arbetsmiljö inför den kommande avtalsrörelsen.

I Skellefteå löstes detta problem redan i maj 2002, då Bingoalliansen flyttade till nya lokaler på Hörnellgatan.

- Just efter flytten hade vi färre besökare och lägre spel, men nu har rökarna accepterat att sitta i ett eget avskilt rum, säger Anitha Bergwall Lundberg, fackombud i Skellefteå.

Centralt har det förts fram en rad krav från anställda på bingohallar inför avtalsrörelsen.

I stora drag ser kravlistan ut så här:

- Rökfri arbetsmiljö.

- Femdagarsvecka.

- Fler fasta jobb. Deltidsanställda ska ha förtur till heltid.

- Bättre kassarutiner.

- Ökad säkerhet.

DET ÄR ETT VÄLKÄNT faktum att många bingospelare i ovanligt hög grad gillar cigaretter.

När arbetsgivarna nyanställer brukar det till och med påtalas att man får jobba i en rökig miljö.

Läs hela artikeln på norran.se

Nästa sida »