Makalös Guldkväll i BingoLotto – 72 miljoner kronor i vinstpotten!

2003-10-29 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

På lördag den 1 november är det dags för BingoLottos Guldkväll i TV 4. Det blir som vanligt en fyra timmars fullspäckad direktsändning med folkkära artister, guldmedaljörer och massor av vinnare. Kvällens höjdpunkt blir Turkronan där en lycklig vinnare någonstans i Sverige flygs direkt till studion i Göteborg och där har chans att vinna upp till 10 miljoner kronor.

Under programmets första minuter (19.05) dras vinnaren i Turkronan. Sedan gäller det för BingoLottos team att snabbt lokalisera och hinna få honom eller henne till studion innan den fyra timmar långa sändningen är över.

För att det ska vara möjligt har flygbolaget Skyways två startklara plan, ett på Landvetters flygplats i Göteborg och ett i Skellefteå, redo att omedelbart lyfta mot vinnarens hemort.

Någon i Sverige börjar alltså sin kväll i tv-soffan - och avslutar den förhoppningsvis i BingoLottos studio som miljonär!

Läs hela pressreleasen på BingoLotto.se

En bingokväll med byalaget

2003-10-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Mörkret börjar sakta sänka sig över Hasselfors. Normalt brukar det betyda att ett 80-tal Hasselforsbor tar fram bingobrickan och slår sig ned i fåtöljen framför tv:n i hemmets vrå.

Men den här lördagskvällen gör inte alla det. Hasselfors IF och Hasselfors byalag har nämligen ordnat med en Bingolottokväll i gemenskap med storbilds-tv, smörgåstårta, fika och möjlighet till dans efteråt i Hasselforsgården. Och det är något som de båda föreningarna hoppas ska få bingolottospelarna att lämna fåtöljen hemma och komma till Hasselforsgården.

- Men Hasselforsborna är inte så lätta att få ut, det brukar oftast vara samma folk som kommer, säger Ivan Persson i Hasselfors byalag.

Läs hela artikeln på nerikes.se

50 000 rikare på Bingolotto

2003-10-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Det var fjärde gången på sex veckor som det fanns en Malungsbo på vinnarläktaren på Bingolotto i Göteborg på lördagen. Den här gången var det unga Malungstjejen, Emma Fougstedt, som hade lyckan med sig. Under lördagskvällen kunde hon inkassera en vinst på 50 000 kronor.

Men det har hamnat mer guld till Malung.

Det kan noteras att vid samtliga tillfällen som det suttit vinnare från Malung har det handlat om kvinnor. Vid två av tillfällena vann de bland annat bilar. Förra helgen vann Ulla Matsson från Malung en bil och 30 000 kronor i skattkammaren, och några veckor tidigare vann Agneta Larsson från Malung också en bil.

Så nog kan man med fog säga att Malung hållit sig väl framme denna höst då det gäller Bingolotto.

Nyheten kommer från falukuriren.se

Sölvesborgsfamilj vann Volvo S 40

2003-10-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Lördagen den 25 oktober 2003 blev en riktigt lyckodag för familjen Johansson på Myrans väg i Sölvesborg. Mamma Lisbeth var nämligen på Bingolotto i Göteborg och vann en sprillans ny Volvo S 40.

Det hela började egentligen redan förra lördagen då Lisbeth Johansson satt hemma och tittade på Bingolotto ihop med maken Curt.

- Plötsligt såg jag att det var Lisbeths namn som visades upp i tv-rutan. Titta, Lisbeth, det där är ju du, skrek jag, förklarar Curt Johansson, dagen efter den stora vinsten.

Läs hela artikeln på sydostran.se

Bingolotto sänder trots brand

2003-10-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Det blir Bingolotto som vanligt, trots att en mindre brand utbröt i lokalerna under natten till lördagen.

- Det luktar lite illa i studion, men vi vädrar för fullt, säger Anki Edvinsson, pressansvarig. Branden kommer inte att påverka kvällens sändningar.

Branden startade i soprummet i källaren under studion någon gång under fredagskvällen. Det är fortfarande oklart hur den började och om den var anlagd.

- Men soprummet var olåst, säger Anki Edvinsson.

Nyheten kommer från gp.se

Bingo har ett oförskyllt rykte som ”kärringspel”

2003-10-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Porten på baksidan skvallrar inte. Här är ingång för såväl patienter på väg till tandläkaren som för de många som smiter in för att spela bingo. Lokalen är stor, luftfuktare puffar ut en svag dimma, det är ljust och fräscht.
Mia Sundgren är bingovärdinna och hon möter alltid kunderna med ett leende. Mia trivs med sitt jobb. Efter 22 år i branschen vet hon vad hon gör. Mia kokar korv, serverar kaffe och kakor, och så säljer hon bingobrickor förstås. Men numera slipper hon att ropa ut numren som dras. Det är nya tider i bingolokalerna. Via satellit länkas utropen från utroparen som sitter i Sundsvall! Hennes röst länkas samtidigt till en bingohall i Kalmar, en i Sundsvall, två i Karlstad och så till Visby. På så sätt blir det fler som spelar och också högre vinster. Toppvinsterna ligger runt 30 000 kronor.

Läs hela artikeln på helagotland.com

Rånare slog till mot bingohall

2003-10-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

En bingohall i Sundbyberg rånades på fredagskvällen av två maskerade och knivbeväpnade män.

Männen kom in i bingohallen strax före klockan halv nio och tvingade till sig pengar från några av spelarna. Enligt Västerortspolisen kom dock ingen till fysisk skada i samband med rånet.

De båda männen försvann sedan från bingohallen och var strax före midnatt ännu på fri fot.

Nyheten kommer från expressen.se

Låt mig få köpa mig fri

2003-10-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Med skicklig retorik har Bingolotto smugit sig in och ekonomiskt tagit över föreningslivet. Det är dags att rycka bort slöjan som skymt sikten och fått oss att tro att Bingolotto är idrottens bästa vän.

Det beroendetillstånd som uppkommit är det då föreningar måste sälja Bingolotter för föreningens överlevnad. Säljer man inga Bingolotter är det slut på verksamheten. Men är det verkligen föreningarna som gynnas? Är det inte i själva verket Bingolotto som kammar hem den största vinsten? Och vilken attityd gentemot spel lär vi ut till våra barn och ungdomar?

Jag är väldigt nöjd med ledarna, träningarna och matcherna i den föreningen, vilken mina äldsta söner är medlemmar. Jag vill att föreningen ska fortleva och jag vill bidra till dess försörjning. Men jag vill inte gå vägen via Bingolotto!

Läs hela debattartikeln på halsingekuriren.se

Nästan osannolikt – Malung är på på vinnarläktaren igen

2003-10-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Det är närmast osannolikt, men det är sant. För fjärde gången på de sex senaste lördagskvällarna kommer det att finnas en Malungsbo på Bingolottos vinnarläktare till helgen. Det borde, statistiskt sett, vara en i vart 33:e program!

- Ja, ser man till folkmängden så måste ju Malung ha haft en enorm utdelning i Bingolotto i höst, säger Peo Karlström som är bas för Bingolotto i Dalarna.

Enligt obekräftad uppgift är det även till helgen en en tonårsflicka som får ta plats på vinnarläktaren och då har chans att vinna bilar, komma in i skattkammaren eller spela på miljonhjulet.

Läs hela artikeln på moratidning.com

Bingopersonalen kräver rökfri arbetsplats

2003-10-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

Rökförbud är på gång i restaurangvärlden. På bingohallen gäller det fortfarande att hålla andan. Här är det ännu rökigare och nu börjar de anställda tröttna.

På tisdagen och onsdagen ordnade Hotell- och restaurangfacket en avtalskonferens för bingohallarnas fackombud. Och röken stod i centrum.

- När vi söker jobbet talar arbetsgivaren om att det är en rökig miljö. Det hör till förutsättningarna, säger Anneli Jönsson, som arbetar på Blå Hallen i Malmö.

Många anställda på bingo röker också själva. Men en stor majoritet av deras fackombud vill ha rökfri arbetsmiljö.

- Det är svårt att sluta röka om man skulle vilja det, när arbetsmiljön är så rökig, säger Veronica Bevenhall, som arbetar på Monte Carlo i Göteborg.

Läs hela artikeln på hotellrevyn.nu

Nästa sida »