Trögare att sälja än någonsin

2003-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Önnereds Bingolotto-ansvarige, Nils Kimfors, försökte sälja lotter till kvällens premiär i går.

- Så här trögt har det aldrig gått, säger han.

Nils Kimfors brukar hjälpa en av Göteborgs största handbollsföreningar, Önnered HK, att sälja lotter på Frölunda Torg. Det har han gjort under många år, men i går gick det riktigt trögt med lottförsäljningen. Något han även hört från de andra föreningarna som säljer lotter i samma köpcentra.

- Inget drag alls. Jag trodde nog att det skulle tända till dagen före premiär, men det gjorde det verkligen inte. Sämsta premiären som jag har varit med om, säger han.

Läs hela artikeln på gp.se

Så gick det för Bingolotto-miljonärerna

2003-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

I går hade Bingolotto premiär för tolfte året. Sedan starten 19 oktober 1991 har över 400 svenskar blivit Bingolottomiljonärer. Vad hände efter vinsten? Blev livet annorlunda med en förmögenhet?

Aftonbladet har letat upp nio Bingolottovinnare som berättar om pengarna, tiggarbreven och livet som miljonär.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

BingoLottos verkliga vinnare

2003-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolotto har gjort över 400 svenskar till miljonärer. Men de riktiga vinnarna är männen bakom programmet.

Gert Eklund kallas Bingolottos skapare. Leif "Loket" Olsson är fortfarande Mr Bingolotto och Lasse Kronér programledaren som lyckades vända dalande tittarsiffror 1999.

Gert Eklund sålde Bingolotto till holländska Nova Media 2001. I affären ingick rättigheterna till svenska Bingolotto inklusive sändningsavtalet med TV4, lotteritillståndet och avtalen med idrottsrörelsen. Omsättningen för hans bolag i Eklundsgruppen 1997 var 263,7 miljoner.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Miljonvinster drogs tillbaka av Bingolotto

2003-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Tre bingolottospelare fick besked att de vunnit 2 miljoner var. Sedan ändrade sig Bingolotto - vinsten var bara 1 000 kronor. Nu stämmer de besvikna spelarna företaget.
- Min klient har liksom de två andra först fått ett besked från Bingolotto om att hon vunnit två miljoner kronor på Bingolottos julkalender. Därefter har de fått motbesked. Vinsten var enligt Bingolotto i själva verket bara tusen kronor, säger advokat Björn Strumpel som är ombud för en av de drabbade.
Bingolottos spelföreståndare, Leif Flatow, tycker att de missnöjda vinnarna har sig själva att skylla. Felet berodde på informationsmaterialet, inte dragningslistan.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Miljonbingo i länsratten för allians

2003-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det blev miljonbingo i länsrätten för Kramfors-Alliansen och nitlott för skattemyndigheten. Distributionen av bingolotter klassas nämligen som traditionell finansierings-källa för ideell verksamhet och inte som näringsverksamhet.

Kramfors-Alliansen slipper därmed betala i storleksordningen 1,3 miljoner kronor i inkomstskatt och mervärdesskatt för åren 1996-2000.

Det är efter många års turer som avgörandet faller, lagom till Bingolottos höstpremiär på tv i kväll. Länsrätten upphäver skattemyndighetens beslut och ger i princip överklagande Kramfors-Alliansen rätt på alla punkter.

Läs hela artikeln på st.nu

“Bingolotto”-premiären otursförföljd

2003-08-31 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Bingolotto-premiären har det motigt. I går godkände visserligen brandmyndigheterna Bingolotto-studion i sista stund, men samtidigt insjuknade programledardebutanten Louise Karlsson.

Den före detta simmardrottningen ska vara med som bisittare till Lasse Kronér i fem program. Men Louise drabbades av rampfeber dagen före Bingolotto-premiären.

Hon hade 38,5 i feber när hon vaknade i går morse.

- Och jag som aldrig varit sjuk, säger Louise.

Läs hela artikeln på expressen.se

Änka vann efter en dröm

2003-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

En änka från England vann nyligen 2.500.000:- (£196.000) efter att ha drömt att hon skulle ta hem vinsten sex månader tidigare. Hon har berättat:

- För sex månader sedan drömde jag att jag skulle vinna National och att föreståndaren var på väg fram till mig för att berätta detta, men sedan vaknade jag.

- Den här gången kom föreståndaren fram till mig och meddelade att jag vunnit utan att jag vaknade - det var ingen dröm.

Läs den engelska artikeln på gamblingmagazine.com

Godis bättre än BingoLotto?

2003-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Vad göra när bingolotterna säljer allt sämre? Vi startar en godisbutik. Ungefär så gick resonemanget i Ludvika Simsällskap. Kassören Kenth Sandström lanserade iden i våras.

- Jag insåg att det skulle bli för tungt för oss att driva det här själva. Därför kontaktade jag handbollsföreningen som vi sedan tidigare har en del samarbete med, berättar Sandström.

Ludvika Handbollsförening var inte svår att övertala. Även där har man bekymmer med ett minskande intresse för bingolotterna.

- För oss i handbollen minskade nettovinsten från bingolotterna med 30 000 kronor förra säsongen. Totalt sålde vi lotter för styvt 300 000 kronor, säger kassören i LHF, Kjell Israelsson.

Läs hela artikeln på nyalt.se

Jag har en slev i varje gryta sager Lasse Kronér

2003-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Det är Lasse Kronérs femte år med BingoLotto. Men han har fler järn i elden än så. I vår kommer en ny skiva med Kronér och i dagarna släpper han sin kokbok "80 väldigt goda mackor".

- Jag har en slev i varje gryta, säger Lasse Kronér.

BingoLotto pågår 41 veckor om året och sedan Lasse Kronér hoppade på projektet för fem år sedan har han inte haft mycket tid över till annat.

- Det finns mycket jag skulle vilja göra. Revy, buskis och teater, men det är väldigt svårt att pressa in något mer i schemat, säger han.

Läs hela artikeln på aftonbladet.se

Ska nya BingoLotto lyckas få Axel att fortsätta spela?

2003-08-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

I kväll gäller det att Bingolotto har något extra att komma med i programväg om inte Axel Lundberg, Övre Tväråsel, ska följa många andras exempel och sluta spela.

-Programmet har blivit alldeles för långdraget, men jag ska ge det en chans till, säger han med sin nyinköpta lott i handen.

En förklaring till att Bingolotto tappat tittare kan vara att programtiden blivit så lång, gissar Lundberg.

-Det borde vara mer spel och mindre underhållning och reklam, säger han och stoppar ner sin tänkbara miljonchans i fickan.

Läs hela artikeln på inorr.se

Nästa sida »