Bingon kör

2003-06-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

Drive-in-bingon är i gång denna sommar med. Precis som under 37 somrar tidigare. Sten-Ove Karlsson, Agnar Hallberg, Hans Runnkvist och de andra finns på skolgården i Högfors varje torsdagskväll och fixar ekonomin åt såväl idrottsföreningen som byalaget.

Hela artikeln på Bergslagsposten.se

Fem bingoanställda åtalade för grov förskingring

2003-06-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

Bingovärdinnorna hade tröttnat på att se andra vinna. Därför stal de under en längre tid hundratusentals kronor ur kassan. Pengarna gick till resor, smycken och utpressare.

Alla kvinnorna erkänner att de under flera års tid försnillat pengar från bingohallen där de arbetade.

Det sammanlagda värdet av de förskingrade pengarna uppgår till minst 700 000 kronor.

Hela artikeln på Expressen.se

Bara vinnarbilarna får bullra

2003-06-24 | Bingo · Skriv en kommentar 

En artikel i HallandsPosten om bilbingo:

De sista bingospelarna köper sina lotter. Fyrtio spänn för ett block med tolv spel, tjugo för en rövare. För en tia får du en trippel eller en mini. Varför inte prova på en flik? För den oinvigde ter det sig som rena grekiskan.

Hur funkar det med jackpotten?
- På tredje spelet på 45 rop på blocket kan du vinna lilla jackpotten på 9 000 kronor, blir svaret.

Hela artikeln på HallandsPosten.se

BingoLottos nya superspel

2003-06-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Expressen avslöjar mångmiljontävlingen som ska rädda kvar tittarna i höst: Diamantspelet.

Som enda tidning kan Expressen i dag berätta den största nyheten i höstens program.

- Det heter Diamantspelet och kommer att ha högvinster i superklass. Det kommer att bli ett slags utslagstävling i studion. Lite åt "Robinson"-hållet till, där en blir kvar och vinner storvinsten, säger en källa med mycket god insyn i produktionen till Expressen.

Hela artikeln på Expressen.se

Så blir du fri från suget att spela

2003-06-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

Allt fler svenskar blir spelmissbrukare. Alla kan drabbas och de snabba spelformerna är de farligaste. Men det finns vägar ut ur beroendet.

- I dag är det drygt 120 personer som får behandling för sitt spelmissbruk i Sverige. Men behovet är mycket, mycket större, säger Thomas Nilsson, psykolog vid Spelinstitutet i Piteå.

Läs hela artikeln på Aftonbladet.se

Insändarsvar angående BingoLotto

2003-06-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Jessica Wikström har skrivit ett svar på insändaren om för mycket "dunka-dunka" i Motala Tidning. Man kan bland annat läsa följande:

"Varför inte önska ett dansband när det finns möjlighet till det? Eftersom Westlife inte stod högst upp på önskebands-listan, utan Jerry Williams, har jag svårt att tro att det är enbart tonåringar som önskat fram honom."

Svar har även kommit på insändaren om att det borde vara fler och mindre vinster:

"Låt "superchansen" finnas kvar som ett enda första pris och låt sedan spelet i övrigt handla om rena penningpriser, förslagsvis mellan 100, 200, 300, 400, 500, 5 000 och 10 000 kronor. "

Insändarsvaret i Motala Tidning

Insändarsvaret i Värmlands Folkblad

Insändare angående BingoLotto

2003-06-12 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Två insändare till olika tidningar från personer som är besvikna på BingoLotto.

I Motala tidning kan man läsa:

"Det är mormor och morfar och farmor och farfar som finansierar bingolotto men de får inte höra sin musik."

I Värmlands Folkblad finner man följande:

"Jag tycker att ledningen i bingolotto, som alltid är så mån om att tala om att det är föreningslivet som tjänar på bingolotto, också borde lyssna på föreningarna som varje vecka i ur och skur säljer lotter. "

Hela insändaren i Motala tidning

Hela insändaren i Värmlands Folkblad

Pehr Logander har avlidit

2003-06-11 | Bingo · Skriv en kommentar 

Pehr Logander, den man som införde den moderna bingon i Sverige, har avlidit. Han var även uppfinnare av 21-lotten samt har komponerat ett antal lekar och spel för TV och radio.

Pehr Logander blev 82 år.

Runa på SVD.se

Till hösten införs den största förändringen i BingoLotto på tolv år

2003-06-05 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

BingoLotto kommer till hösten med den största förändringen på tolv år när försäljningen förenklas för landets alla bingolottoförsäljare. Landets idrottsföreningar kommer från och med i höst ha möjlighet att sälja en prenumeration på Bingolotterna som sedan skickas direkt till spelarna under hela säsongen.

BingoLotto har under tolv år genererat över tolv miljarder kronor till Sveriges föreningsliv och tänker fortsätta att arbeta för att den inkomsten ska vara stadig för klubbarna. Sveriges bingolottosäljande klubbar kommer därför få hjälp med att sälja lotterna till hösten – genom prenumeration.

– Idag fungerar lottförsäljningen mycket bra för många klubbar men en del upplever att arbetet med försäljningen av lotterna är betungande. Därför inför vi ett prenumerationsalternativ som sänder lotten direkt till konsument. Det kan verka som en liten åtgärd men är en revolution för föreningslivets möjlighet att få inkomster via BingoLotto, säger Novamedias VD Per Ericsson.

Tanken med prenumeration är att underlätta bingolottohanteringen. Inför säsongsstarten i höst kan föreningarna genom en enda kraftansträngning säkerställa lottförsäljningen för hela året.

– Detta är en klockren fullträff för oss i Önnereds Handbollsklubb. Vi har ett mindre prenumerationssystem i klubben redan nu, men det nya systemet vi nu erbjuds ger oss helt andra möjligheter att öka försäljningen eftersom vi kan koncentrera oss på andra aktiviteter. Det ger oss en stabil grund för att öka inkomsten till vår förening, säger ordförande Kenneth Johansson.

Prenumerationen är en unik händelse i BingoLottos historia. De klubbar som önskar kommer att fortsätta med försäljningen på samma sätt som idag.

– BingoLotto är en mycket stark produkt som varje år bidrar med ungefär en miljard kronor till svenskt föreningsliv. På senare år har vi blivit mer konkurrentutsatta och vi gör därför förbättringar såväl i produkten som med att underlätta för föreningarna att säkerställa lotteriinkomsterna, säger lotteriföreståndaren Leif Flatow.

BingoLotto har säsongsfinal på lördag och sparkar med full kraft igång igen den 30 augusti! Fler förändringar kommer såväl på lotten som i programmet. Information om detta kommer i augusti.

För mer information, kontakta:
Anki Edvinsson, pressansvarig BingoLotto.
Telefon 031-338 80 19 eller 0703-28 80 19.
--------------------------------------------------------------------------------
BingoLotto är ett av Sveriges största lotterier. Sedan starten år 1991 har BingoLotto genererat mer än 11 miljarder kronor till det svenska föreningslivet. BingoLotto arrangeras av Folkspel och Novamedia. Folkspel AB ägs till 100 procent av FSL: Folkrörelsernas samarbetsorgan för spel- och lotterifrågor. Folkspel innehar lotteritillståndet för Bingolotto. Novamedia AB innehar rättigheterna till BingoLottos samtliga produkter. Novamedia producerar tv-programmet, administrerar, marknadsför och leder försäljningsverksamheten för BingoLotto.

Pressrelease från BingoLotto

Säsongsfinal på BingoLotto

2003-06-04 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Nu på lördag - 7:e juni - är det stor säsongsfinal på BingoLotto. Massor med extra utspel!! Vad sägs om vinster på hjul? Det lottas ut husvagnar från Kabe, motorcyklar från Harley Davidson och vrålåk från Volvo. Du kan njuta mer av din semester med hundratals vinster för hem och trädgård: grillar från Landmann och gräsklipparen Klippo för en välansad gräsmatta! De har två stycken specialtillverkade Buster XXL motorbåtar, värda över 300.000 kr styck! Vill du hellre lämna Sverige ett tag har de önskesemestrar för hela familjen. Golfresor, sol och bad på Mallorca, sommarskidåkning på glaciär, en tur längs Inlandsbanan eller en häftig Jordenrunt-resa. Vill du åka på ett riktigt familjeäventyr kan du välja mellan Kolmården, Gröna Lund, Liseberg eller andra roliga familjeresmål! Dessutom har du som spelar chansen att vinna "Sommartorpet"!!

Artister denna kväll är Jerry Williams, Alcazar, Michael Buble samt gruppen Frifot.

Jag har köpt lotter - har du?

Nästa sida »