BingoLottospelaren kartlagd

2003-03-30 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Är du en äldre kvinna, LO-medlem och bosatt i Norrland? I så fall är du den vanligaste Bingolottospelaren i Sverige. Detta enligt en undersökning som presenteras på Expressen.se

I samma undersökning har man även kommit fram till att 80% av befolkningen vid något tillfälle spelat BingoLotto.

Hela artikeln på Expressen.se

Bingo för folknöjet som återuppstått

2003-03-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

- Bingolotto i all ära, men inte går det upp mot gamla sortens bingospel, där man samlas och spelar tillsammans och får social samvaro på köpet. Det säger Sven-Olof Sandberg, utropare på Reumatikerföreningens bingokvällar i Nystrand.

Läs hela artikeln i Piteå-tidningen

Tryckfel på bingolotter

2003-03-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Ett tryckfel har ställt till det för Bingolotto. Det är priset för att ringa in när man fått bingo som är olika beroende på var på lotten man tittar. På ett ställe på lotten står det att ett samtal kostar 1 kr 95 öre. På ett annat att samma samtal kostar 4,55 kr. Anki Edvinsson på Bingolotto säger att det är det lägre priset som gäller och att den högre siffran är ett misstag.

Anki Edvinsson tillägger att man på Bingolotto inte har några planer på att höja priset för att ringa in vid vinst.

Information från Sveriges Radio Kalmar

BingoLotto i djup kris

2003-03-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

BingoLotto har hamnat i en djup kris efter att ha tappat i snitt 250.000 tittare per program under förra året. Detta beror till stor del på att SVT har haft program som "Melodifestivalen" och "Expedition Robinson" samtidigt som BingoLotto sänts. En annan orsak till de lägre publiksiffrorna är reklamavbrotten som stör programmet. Under 2002 tappade BingoLotto 100 miljoner och fortsätter trenden så blir årets tapp ca 130 miljoner.

Om detta håller i sig så kommer troligen Lasse Kronér att bytas ut, något som diskuterats i ledningen för BingoLotto.

Hela artikeln på Aftonbladet.se

Casinon tar bingokunder

2003-03-22 | Bingo · Skriv en kommentar 

I Göteborg har bingohallarna tappat en hel del kunder och därmed även intäkter som går till de ideella föreningar som har intressen i hallarna. Jämför man sista kvartalet 2002 med 2001 var nettoinkomsten för de ideella klubbarna 700.000:-, 1.7 miljoner kronor lägre än samma period 2001.

Nu är det inte enbart idrottsföreningar som har intressen i bingohallarna utan även handikapp-, kultur- och pensionärsföreningar.

Hela artikeln på GP.se

RiksBingo 2003

2003-03-18 | Bingo · Skriv en kommentar 

28-30 mars spelas RiksBingo i alla SVEBICO-anslutna bingohallar. Totala vinstsumman uppgår till 360.000:- i RiksBingospelet, men de flesta hallarna har även lokala jackpottar som de delar ut.

Räkna med att det blir trångt i din lokala hall, så var där tidigt!!

Och du, du vet väl att alla vinster är skattefria direkt i handen.

SVEBICO är Sveriges Bingoarrangörers Centralorganisation

BingoLotto PLUS värmer upp

2003-03-12 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

På lördag, den 15 mars, är det premiär för BingoLottos nya program: BingoLotto PLUS med Lotta Engberg. Programmet blir en uppvärmning och ett komplement till det ordinarie BingoLotto. Det enda som behövs för att vara med och vinna är en spelplan som kompletteras med en vanlig bingolott.

BingoLotto PLUS är ett nytt program som kommer att sändas på lördagar klockan 18.00 i TV4:s nya kanal TV4 plus. Tanken är att programmet ska vara en uppvärmning före ordinarie BingoLotto för alla dem som verkligen gillar att spela bingo.

Det enda spelaren behöver för att vara med är sin vanliga bingolott, samt en spelplan som kommer att finnas tryckt i tre av landets fyra kvällstidningar (Expressen, GT och Kvällsposten) på lördagar, plus i dessa tidningars tv-bilagor.

Spelplanen består av två bingobrickor, som kompletteras med bingonummer från spelarens ordinarie bingolott. På så sätt får spelaren en helt ny bingobricka att använda i BingoLotto PLUS.

Spelplan med korsord
På spelplanen i kvällstidningarna finns det även ett korsord. Mycket av korsordet går att lösa redan före programmet, men några ord är så kallade "nyckelord" och går inte att klura ut utan ledtrådar. Dessa ledtrådar får spelaren i programmet, de har anknytning till programmets gäst och till musikinslagen och ges av Lotta Engberg. Mycket av Lottas samtal med gästerna kretsar just runt ledtrådarna i korsordet. Gästerna i programmet och musikinslagen kommer alltid att vara svenska. När nyckelorden är rätt lösta kan spelaren lägga ihop de markerade orden och få fram veckans hemliga ord.

Vinstplanen för BingoLotto PLUS är inte lika stor som i det ordinarie programmet, utan de vinstmöjligheterna som finns via telefoni och inskick blir en bonus till alla dem som köpt en vanlig bingolott. Priset på den ordinarie lotten kommer inte att höjas.

På söndagar klockan 10.00 visas en repris av BingoLotto PLUS i TV4. Vinstchanserna är lika stora då som i direktsändningen eftersom telefonslussen är bemannad även under reprisen.

Den 15 mars är det premiär! Lotta Engbergs första gäst i studion är Sten Nilsson från dansbandet ”Sten & Stanley”, som även står för musikinslaget.

Bingolottos hemsida

Politiker riskerar åtal i bingoharva

2003-03-04 | Bingo · Skriv en kommentar 

En folkpartistisk Boråspolitiker riskerar att åtalas i bingohärvan. Åklagare anser att han, som styrelsemedlem i konkursdrabbade Trivselbingo, skulle ingripit på grund av den bristfälliga bokföringen.

Politikern satt i styrelsen för konkursdrabbade bingoföretaget Trivselbingo, som drev verksamhet i Borås och Kinna för ideella föreningars räkning.

Enligt den mycket bristfälliga bokföringen saknas flera miljoner kronor och politikern riskerar åtal för bokföringsbrott.

Politikern och övriga styrelsledamöter misstänks inte för att ha stoppat pengar i egen ficka, men enligt åklagaren satt styrelsen helt passiv trots att den insåg att bokföringen var felaktig.

Politikern säger till Radio Sjuhärad att han lurades av uppgifter från bingoföretagets revisor.

Enligt åklagaren är bokföringen bland det värsta han sett. Han räknar med att väcka åtal före sommaren.

Källa är Sveriges Radio Sjuhärad