SvenskaSpel vill begränsa spelandet

2006-03-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

När SvenskaSpel öppnar upp sin omtalade pokersajt på torsdag blir man enligt egen utsago samtidigt först i världen med att sätta upp spelgränser för hur mycket och länge kunderna får spela. Det är dock kunderna själva som sätter dessa.

Läs hela artikeln på di.se

Loket drog fullt till bingokväll

2006-03-28 | Bingo · Skriv en kommentar 

Den 31 oktober fyller Ålands penningautomatförening 40 år. Fram tills dess ordnar föreningen olika evenemang. I fredags handlade det om gratisbingo i Idrottsgården under ledning av Loket Olsson, mannen som under många år ledde TV4-succén Bingo-Lotto. I potten fanns sammanlagt 4.000 euro i olika vinster.
– Redan strax efter fem var det lång kö i kylan utanför Idrottsgården så vi släppte in bingospelarna tidigare än beräknat. Det tog inte länge så var hela hallen fullsatt, det vill säga drygt 360 personer, konstaterar Johanna Lundberg i PAF arrangörskommitté.

Läs hela artikeln på tidningen.aland.net

Miljarder till statskassan slår ut tusentals

2006-03-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

Det är en jävla kick att vinna, att spela om pengar gör det väldigt spännande". Det säger 24-årige Robert i dagens Ljusnan.

Han spelar poker på nätet och betraktar sig som beroende. Han har förlorat 23 000 kronor på två dagar, men nu ligger han i vinnarspåret. Och han siktar högt.

Hur det går för Robert är omöjligt att säga, liksom för var och en som drar igång en egen verksamhet av något slag och som satsar utan att veta i förväg.

Men det som gör spel i allmänhet och det allt mer populära pokerspelandet i synnerhet så farligt, är att det är så lätt att spela och så lätt att bli beroende.

Det enda som krävs för att komma igång är en dator med Internetuppkoppling, ett kontokort och att man är 18 år.

Därför har nu också nätpokern blivit det näst största problemet bland människor som söker hjälp på Folkhälsoinstitutets stödlinje. Det är bara spelautomaterna som ligger före.

På Spelberoendes riksförbunds hemsida kan man bland annat läsa att vi spelade för drygt 36 miljarder kronor, 36 tusen miljoner!, år 2004 eller drygt 4 000 kronor per invånare och år.

Läs hela artikeln på ljusnan.se

De snurrade hem över en miljon

2006-03-27 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

1.250.000 kronor! Så mycket snurrade Norrköpingsparet Jacqueline Olivares, 57, och Charles Sörbratt, 58, fram på Superchansen i Bingolotto igår kväll.

- Härligt! Nu blir det säkert en resa framöver och troligen också en ny bil, sa Charles Sörbratt direkt efter storvinsten i studion.

Läs hela artikeln på folkbladet.se

Nya BingoLotto.se har lanserats

2006-03-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

BingoLotto.se har uppdaterats och snyggats till rejält! En del nyheter har tillkommit såsom Rickards hörna där han skriver lite om vad som har hänt och kommer hända i BingoLotto. Du kan även hitta filmklipp från tidigare sändningar om det är så att du inte kunnat titta och dessutom glömt spela in programmet.

Den största nyheten är dock att man nu kan spela bingo online! Det finns fyra spel att välja mellan och brickpriset är 10-30 kronor. Man kan köpa en eller flera brickor till ett spel. Man kan välja om man vill spela tillsammans med andra eller om man vill spela själv mot datorn.

Man kan under registreringen välja vilken förening man vill stödja med sitt spelande. Man kan dessutom sätta en egen maxgräns för sitt spelande, vilket är bra!

En längre presentation kommer när vi testat de olika spelen!

Till nya BingoLotto.se

Moderaterna – Svenska spel hotar föreningslivets finansiering

2006-03-26 | Bingo · Skriv en kommentar 

- SvenskaSpel hotar genom sitt agerande att konkurrera ut folk- och idrottsrörelsen från bingoverksamheten. Detta leder till att folk- och idrottsrörelsen ytterligare tappar viktiga intäkter för att bedriva sin verksamhet. Pengarna hamnar istället som vinst hos SvenskaSpel.

Detta säger den moderata riksdagsledamoten Gunnar Axen som idag ställer en fråga i riksdagen till spelansvarigt statsråd, Sven Erik Österberg. Frågan är ställd med anledningar av att Svensk Spel nyligen köpt 18 bingohallar. Föreningslivet tjänar årligen cirka 350 miljoner på bingoverksamheten.

- Vi har länge sett en utveckling där staten expanderar sin spelmarknad på bekostnad av föreningslivet. På tio år har SvenskaSpel ökat sin omsättning med 76 procent, under samma period har idrottsrörelsen minskat sin omsättning på spel med 24 procent.

- Det är beklagligt att idrotten och föreningslivet, i takt med att man tappar sina egna intäkter, blir mer beroende av staten och statens välvilja. Vi har tidigare sett att Riksidrottsförbundet kritiserat regeringen för detaljstyrning av idrottens resurser. Detta gör idrotten än mer beroende av dessa detaljstyrda resurser.

Läs mer här

BingoLotto-snurr på Azorerna

2006-03-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

BingoLotto Bingo

Mitt i den kallaste vinter som Sverige upplevt på många år gav sig 114 frusna och värmetörstande svenskar iväg till Azorerna i måndags.Med som ciceron på resan är populäre programledaren Rickard Olsson från BingoLotto.

De 114 resenärerna kommer från hela Sverige men har en gemensam nämnare - de är trogna BingoLotto-prenumeranter och var snabba att boka in sig när erbjudandet om att resa med Rickard till Azorerna kom i oktober förra året. Och redan första kvällen skapades riktig BingoLotto-känsla när Rickard Olsson plockade fram ett medtaget hjul och resenärerna fick vara med och snurra fram vinster. Inga miljonvinster men väl presentkort på resor, biljetter till delfinsafarier och restaurangmiddagar.

Läs hela artikeln på dalademokraten.com

Varför lyfter inte Gert Eklund?

2006-03-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

Gert Eklund har svårt att få luft under vingarna på sitt nya lotteriprogram Take off. Minst 422 föreningar undrar varför?

Gert Eklund trappar upp ordkriget med sina gamla kollegor på göteborgsbolaget Folkspel som driver Bingolotto. Häromdagen skickade Eklunds samarbetspartners Kenneth Johansson och Anders Manheden brev till Riksidrottsförbundets special- och distriktsförbund.

Brevet andas bitterhet över att idrottsrörelsen inte helhjärtat ställt sig bakom Eklunds nya lotteriprogram Take off. Brevskrivarna säger sig ha upplevt ett motstånd till projektet från centralt idrottshåll, med motivet att alla krafter istället skall koncentreras på Bingolotto.

Läs hela artikeln på gp.se

SvenskaSpel: Stoppa utländska spelbolag på nätet

2006-03-17 | Bingo · Skriv en kommentar 

Blockera internationella spelbolags hemsidor för svenska spelare. Förslaget kommer från SvenskaSpels vd Jesper Kärrbrink som samtidigt ser möjligheter att släppa in nya spelbolag på licens.

-Jag är helt övertygad om att i grunden kommer en reglerad svensk spelmarknad att bestå. Det är politikernas sak att besluta hur den regleringen kommer att se ut - men det är bråttom, säger Jesper Kärrbrink.

Läs hela artikeln på privataaffarer.se

Dagens dubbelmoral

2006-03-15 | Bingo · Skriv en kommentar 

Internet och poker, särskilt i kombination, är branscherna som har bäst uppsving i spelvärlden berättade Lotteriinspektionen i sin årliga rapport till regeringen häromveckan. Lusten att våga och ibland vinna finns hos alla, men tyvärr kan den växa sig större än individens vilja. Rapporten konstaterade också att spelberoendet bland svenskarna ökar. Förklaringen står inte minst att finna hos nätpokern. Missbruket till trots blev det hägrande klirret i statskassan alltför svårt att motstå för regeringen, som i december förra året gav Svenska Spel ett efterlängtat tillstånd.

Läs hela ledaren på sn.se

Nästa sida »